15 september 2014

Liam, håll käften eller lev som du lär

Liam Neeson sällar sig offentligt till skaran av Hollywood hycklare:


Jag är helt för vapenförbud i USA", säger han. “Antalet invånare i Amerika är ungefär 300 miljoner och det finns 300 miljoner vapen i det här landet, vilket är skrämmande. Varje dag ser vi någon unge som går fram som en galning i en skola. Och vet ni vad pistol-lobbyns svar på Newtown var? “frågar han, med hänvisning till massakern i Sandy Hook Elementary School i Newtown, Connecticut, som resulterade i att 20 barn dödades i december 2012.
The National Rifle Association officiella svar var, “Om läraren hade varit beväpnad ….. Det är vansinnigt. Jag har full respekt för Storbritannien.  När Dunblane-massakern hände i Skottland, ändrade de vapenlagarna inom 24 timmar så att man inte kan ha en pistol. "På filmduken ser vi sällan Neeson utan en pistol i handen, oavsett om det är i hans lukrativa “Taken” eller den senaste actionthriller Non-Stop eller hans senaste lågklassiga polisfilm, A Walk Among the Tombstones.  Även i årets komedi,  A Million Ways to Die in the West, har han en pistol, så det är skrattretande att höra hans tankar om ämnet samtidigt som vi ser hur han tjänar sitt uppehälle.

Många rika Hollywood-kändisar har också beväpnade vakter med sig hela tiden samtidigt som de -
inklusive president Barack Obama och New Yorks borgmästare Michael Bloomberg -  kräver vapenförbud för andra. Ett visst mått av hyckleri, måste jag säga.
Jag missunnar inte någon känd person, som borgmästare Bloomberg, eller presidenten och hans familj att ha skydd.  Det finns tillräckligt många galna människor som attackerar andra.  Men om man själv vill skyddas av ansvarsfulla människor som har vapen, kan jag inte förstå varför man inte unnar andra samma skydd. 

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Ökända socialistiska diktatorer har tillfälligt överlevt genom att avväpna sin omgivning, måtte för allt i världen slippa det.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.