05 september 2014

‘Nåt sånt här’ kan man bara inte hitta på


 Nu firar Obama-administrationen och den amerikanska politiska klassen ettårsdagen av den misslyckade "Bomba Assad!”-kampanjen, genom att starta en ny kampanj för att bomba de som kämpar mot Assad - precis den sida som USA har beväpnat under de senaste två åren .
     Det är som om USA hela tiden visste att det ville kämpa i kriget i Syrien, men bara behövde lite tid att fundera ut på vilken sida de skulle slåss. Det bytte sida i en handvändning och Pentagons kurirer  från amerikanska medierna och den krigsjublande utrikespolitiska eliten följer plikttroget efter, och framställer  tanklöst  ISIS som en aldrig tidigare skådad militär kombination av välbeväpnat och välfinansierat barbari (varifrån fick de sina vapen och pengar?)

 Något liknande hände i Libyen: USA spenderade ett decennium och insisterade på att ett globalt krig mot terrorn - komplett med fullskalig nedmontering av grundläggande friheter och politiska värderingar - var nödvändigt för att kämpa mot det Unika Hotet från al-Qaida och "jihadister", för att sedan kämpa på samma sida som dem, och beväpna och göra dem starkare.


     UPPDATERING: The U.S. delar med sig av underrättelseverksamheten om jihadist-installationer till Damaskus via irakiska och ryska kanaler.  Agence France-Presse,  citerar en källa som säger: ". Samarbetet har redan börjat"
     Från The New Hitler till US Partner under mindre än ett år: en imponerande bedrift för både Assad och amerikansk propaganda.

3 Kommentarer:

Anonym sa...

Obama fattar som vanligt ingenting. Det är ju radikala islamister som är hotet mot USA och resten av världen inte Ryssland eller Syrien. Sen kan man fråga sig hur gick det så snett (som vanligt) i tankebanorna för ledningen i Washington? Varför skulle man stödja och finansiera framkomsten av IS? Trodde man i sin enfald att de bara skulle ge sig på Assad i regionen? Efter stödet till Afghanistan och mujaheddin där som också var ett misstag, lärde man sig inget?

Benny

Berit sa...

Diktatorer som Gaddafi och Assad var/är inga snälla gossar men de skapar stabilitet i de områden de kontrollerar. När USA går in och “tar bort dem” uppstår kaos och olika radikala grupper flyter upp till ytan. Det vi ser nu är ett resultat av USAs inblandning i inrikes affärer i Mellanöstern

Berit sa...

Ernest Hemingway skrev redan 1940:
Det första universalmedlet för en misskött nation är inflation av valutan, det andra är krig. Båda för med sig ett tillfälligt välstånd;... Både för med sig permanent ruin. Men båda är fristad för politiska och ekonomiska opportunister"

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.