14 september 2014

Nu rämnar det i sömmarna


Det slås på krigstrummorna för fullt här i U.S. och meddelandet man skickar ut för att skrämma befolkningen och därigenom få deras stöd är:
Alla de radikala islamistiska grupperna är ett direkt hot mot amerikanska hemlandet. Det är bättre att döda dem där borta än här hemma. ”

Förra veckan uppmanade Obama till anfall mot ISIS i Irak och Syrien samt en förnyad ansträngning att beväpna de så kallade moderata syriska rebellerna.
Hans administration diskuterar möjligheten att avsätta upp till 4 miljarder dollar i stöd till syriska rebeller.
Den officiella förklaringen var att  Obamas beslut att bekämpa ISIS och samtidigt beväpna syriska rebeller gjordes under kompromiss med Saudiarabien i utbyte mot Saudi-hjälp att slå tillbaka hotet från ISIS.

Men medan Obama-administrationen arbetar för att samordna stödet till de syriska rebellerna, rapporteras det från en övervakningsgrupp att moderata och islamiska-syriska rebeller  tecknat en första i sitt slag “icke-angreppspakt” med Islamiska Staten Irak och Syrien, (ISIS)

Den brittisk-syriska Observatory for Human Rights sade i går att ett  stilleståndsavtal förbereddes mellan både de moderata och islamisk-syriska rebellerna och ISIS, i den syriska staden Hajar al-Aswad,  som tidigare varit skådeplats för intensiva sammandrabbningar.

Enligt observationsgruppen “kommer parterna att respektera vapenvila tills en slutlig lösning hittas och de lovar att inte attackera varandra eftersom de anser att den främsta fienden är Nussayri- regimens president, Bashar al-Assad.

Det rapporterades av Arabic news media och av Agence France Presse.

1 Kommentarer:

Knute sa...

Religioner som kristendom och buddhism syftar till att göra människor goda, men det gör inte islam. Religion och moral är uttryck för evolutionen, mänskligheten uppstod på savannen i Östafrika där tydligen frihet, jämlikhet och broderskap var nödvändiga dygder för överlevnaden. Samtidigt var livet en kamp mellan artfränder, så det är inte konstigt att det också utvecklades religioner där det högsta goda var att döda, ljuga och stjäla. Det är inte lätt att vara snäll under sådana förhållanden. Att sitta och huka i kyrkbänkarna, som just nu händer i världen, och mumla "Herre förbarma dig över oss" medan mobben skriker "Allah är störst". Men kärleken vinner, och förnuftet.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.