11 september 2014

“Operation Stå ut med Bördorna”


Lite om det tal Obama levererade i går:


Mina landsmän, i kväll vill jag prata med er om vad USA kommer att göra tillsammans med våra vänner och allierade för att bryta ned och slutligen förstöra terroristgruppen som kallas ISIL.”
Han kallat dem fortfarande ISIL fast alla andra säger ISIS och Gary North förklarar varför:
ISIS står för Islamiska Staten Irak och Syrien. ISIL står för Islamiska staten Irak och Levanten. Knappast någon amerikan vet vad Levanten är.  Det är hela regionen.

Om president Obama skulle använda förkortningen ISIS, skulle detta skapa ett stort PR-problem. Om han kallar det Islamiska staten Irak och Syrien, är det uppenbart att två länder är inblandade. Då måste han engagera amerikanska styrkor - men inte soldater, som betyder "kängor på marken" - till krig i två nationer. En av dem är Syrien. Tills för några månader sedan, betraktades  ISIS  av amerikanska utrikespolitiska experter som en del av oppositionen i Syrien - opposition mot regeringen i Syrien, som drivs av Bashar "Hitler" Assad.

För fyra månader sedan var ISIS en organisation som kämpade för frihet.  Nu är det officiellt en organisation som kämpar mot frihet.  Ha detta i åtanke när Obama sedan säger att ISIL-ledarna är förvirrade. De kallar organisationen “Islamisk”- det första I i ISIS. Men Obama är inte förvirrad.
 ISIS är inte det minsta islamiskt, enligt honom.
“Låt oss nu klargöra två saker:   ISIL är inte islamisk. Ingen religion tolererar dödandet av oskyldiga, och de allra flesta av ISILs offer har varit muslimer. “
I borde kanske i stället stå för “Internationell” ….
Och ISIL är verkligen inte en stat. De var tidigare lierade med al-Qaida i Irak och utnyttjade de sekteristiska stridigheterna och Syriens inbördeskrig för att lägga beslag på territorier på båda sidor om Irak-syriska gränsen. De erkänns inte av någon regering eller av de människor som de underkastar. ISIL är en terroristorganisation, helt enkelt. Och det har ingen annan vision än slakt av alla som står i dess väg.”
….och S  för “Society”
“Vi har siktat in oss på al-Qaida -grupper  i Jemen och nyligen eliminerat den högste befälhavare för deras allierade i Somalia. Vi har gjort så samtidigt som vi tagit hem över 140.000 amerikanska soldater från Irak och dragit ner våra styrkor i Afghanistan, där vårt stridsuppdrag kommer att avslutas senare i år. Tack vare vår militär och kontraterrorism-profesionella, är Amerika säkrare.”
Säkrare än vad? Säkrare än när? Säkrare än vad då? Det säger han inte. Men kom ihåg detta: han hade bara två veckor på sig att utveckla denna nya politik. Ge honom lite tid. Han är under stor press.
Ändå fortsätter vi att möta ett terroristhot. Vi kan inte radera varje spår av ondska från världen och små grupper av mördare har kapacitet att göra stor skada. Så var det före 9/11, och det är fortfarande sant idag. Och det är därför vi måste vara vaksamma om hot dyker upp.”
Förutom vi gränsen till Mexico.

Gary North fortsätter att plocka isär Obamas tal här


0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.