13 september 2014

Varför skulle det vara ett problem?

En radioshow i Nya Zealand utlyste en tävling om en resa till 2015 Rugby World Cup i England.
 Ett av villkoren för vinst var att de två som vinner ska vara gifta. Så segrarna, två polare som inte är homosexuella, men som varit vänner sedan de var små,  gifte sig för de vill resa och nu är Gay-grupper upprörda.
 De kallar det en “förolämpning" eftersom äktenskaps-jämlikhet varit en "hård kamp’ att uppnå  för homosexuella och detta “trivialiserar vad vi kämpat för."

Uppenbarligen inser de inte att när de ändrade lagen ändrades den för alla.  Två män kan gifta sig av vilken anledning som helst. Lagen kräver inte att de ska bevisa att de är homosexuella  eller att de "älskar varandra”.
De kan ingå äktenskap för att få skattemässiga fördelar, för att få bo tillsammans i det militära, eller för att få rätt till medborgarskap och arbetstillstånd.

Så gott som hela världen “trivialiserar “äktenskapet numera -  en institution som funnits i tusentals år -  så spelar det någon roll om två heterosexuella män gifter sig med varandra? De ser dessutom ut som om de är bröder, men det finnas väl ingen anledning att fördöma det heller, eftersom två män eller två kvinnor ändå inte kan göra varandra med barn.

1 Kommentarer:

Anonym sa...

De har banaliserat äktenskapet genom att kräva att det fråntas alla relationer till sin egentliga funktion och nu upptäcker de att reglerna inte är till deras fördel och att de dessutom inte är de enda spelarna. HaHa.

Lisa/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.