04 september 2014

Visa mig var vi finner islams verkliga ansikte, Mr. Kerry!

En dag efter att den islamiska staten Irak och al Sham (ISIS) släppt en video som visar den brutala halshuggningen av amerikanska journalisten Steven Sotloff - den andra amerikanska journalist som ISIS halshuggit - höll statssekreterare John Kerry ett tal vid en ceremoni för att hylla Shaarik Zafar, som just utsetts till speciell representant för det muslimska samhället.
Kerry sade att islam är en "fredlig religion baserad på alla människors värdighet och att ISIS inte är “islams verkliga ansikte"

" Islams ansikte är inte de nihilister som bara vet hur man förstör och inte bygger upp”, sade han. "Det är inte maskerade fegisar vars handlingar är skamliga förolämpning mot den fredliga religionen som de bryter mot varje dag med sitt barbari och vars grundläggande principer de skymfar med sina handlingar."
Islams verkliga ansikte  är en fredlig religion baserad på värdighet för alla människor", sade Kerry.

"Det är en religion där muslimska samfund är ledande i kampen mot fattigdomen. Det är en religion där muslimska grupper tillhandahåller grundläggande hälsovård och katastrofbistånd på frontlinjen till några av våra mest förödande humanitära kriser. Och det är en där muslimska grupper förespråkar  universella mänskliga rättigheter och grundläggande friheter, inklusive den mest grundläggande friheten att utöva sin tro öppet och fritt.”

Visa mig var, Mr. Kerry!


4 Kommentarer:

Anonym sa...

När det gäller vänstern så är det ett återkommande tema att det var ingen r i k t i g Socialism i Sovjet, Öststaterna, Kina osv. alla tolkade Marx fel. Nu är det Koranen som feltolkas av alla utom västs "intellektuella". Den korantolkning som leder till det sanna humana, fredliga Islam har inga av följande och många fler organisationer lyckats med; IS, Boko Haram, al Shabab, al-Qaida, Abu Nidal, Al-Aqsa-martyrerna, Hamas, Hizb ut-Tahrir, Hizbollah, Ahrar al-Sham, Nusra Front, Liwa Fallujah Hauran, Saraya al-Jihad and Jabhat Thowar Souriya. Många av de 56 muslimska länder som finns måste också ha tolkat Koranen fel. Frågan blir då vilka organisationer och länder tolkar Koranen rätt, John Kerry, Erik Ullenhag och intelligentsian? Ni borde ge världens muslimer lektioner i sann Islam.

kung_och_fosterland

HazeP sa...

Han är ju för f-n i klass med Erik "Vi måste bekämpa islamofobi" Ullenhag, vilket inte säger lite!

Anonym sa...

Var det inte liknande toner av Bush direkt efter 11/9?

Så den stora frågan är varför, är det okunskap, feghet, eller är de köpta av petrodollar från Saudi?

// Naivtive

Anonym sa...

Nu är ju John Kerry ingen större tänkare utan gör som han blir tillsagd. Obama har sagt till honom att säga att Islam är en fredlig religion och att alla som använder våld (+ de 70% av "moderata" muslimer i väst som vill ha Sharia-lagar) har misstolkat Koranen. Och då gör han det.
På samma sätt måste också Mohammed ha misstolkat sin egen lära eftersom han var extremt våldsam och halshögg till höger och vänster. En iransk historiker har beräknat att c:a 270 miljoner människor har mördats av muslimskt våld i samband med maktövertagande i olika länder sedan Mohammeds tid. Detta ger oss en väldigt god uppfattning om hur många muslimer som missuppfattat Koranens fredliga budskap till världen. Med denna siffra så slår de det världskommunistiska samfundets brott mot mänskligheten som bara når upp till lite över 200 miljoner mördade oskyldiga medborgare. Vi vet ju att även de bara hade "fredliga" avsikter och ingenting annat ville än "åt var och en efter vars och ens behov, av var och en efter vars och ens förmåga".
/SB

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.