29 oktober 2014

Democrats "goda arbete"


Ju närmare vi kommer valdagen (nov. 4) desto fulare blir den politiska kampanjen och taktiken. Här i Georgia står striden mellan David Perdue (R) och Michelle Nunn (D).

Democrats försöker desperat att skrämma sin bas och öka ras-klyftorna.
Ett nytt kampanjblad från Dems. som cirkulerar här i Georgia, kritiseras för att det länkar dödsskjutningen  i Ferguson, Mo., till det kommande valet här. Bladet, som visar svarta barn som håller upp skyltar där det står:  "Skjut inte," “Om du vill förhindra en ny Ferguson i  framtiden ... Rösta….”

Denna taktik - ”förhindra Ferguson”-  påminner om rasistiska, hetsande flygblad som skickades ut i North Carolina till senatorvalet där.  Båda flygbladen riktar sig till svarta väljare och har ett element som kan betraktas som "skrämmande". Att hota väljare är förbjudet enligt vallagen.

Även om man inte finner det olagligt är detta en osmaklig och ful taktik som spelar på folks värsta farhågor. De bör fördömas, men det kommer inte som en överraskning eftersom Democrats bedriver den mest negativa kampanj jag kan dra mig till minnes.

Michelle Nunn har getts tillfälle att ta avstånd från rashetskampanjen, men pratar bort det i stället.
Barack Obama ställer upp för henne och säger att “om Michelle Nunn vinner kan vi fortsätta det goda arbetet.

Här är några siffror som visar det “goda arbetet” under Obama-tiden:

År 2009 var medelinkomsten för svarta $35,387 - år 2013 var den $34,598.

Under 2009 levde cirka 9,9 miljoner svarta (25,8 % av alla svarta) under fattigdomsgränsen. År 2013 hade det ökat till över 11 miljoner  (27,2 %).

Under det första kvartalet av 2009 var 46,1% av de svarta egnahemsägare.   Under 2013 hade antalet sjunkit till 43 procent.

Bland etniska grupper har asiatiska studenter den högsta examensfrekvens på 93,5 procent.   För vita studenter är det 83,0 procent,  för spansktalande studenter 71,4 procent,  för American Indian / Alaska Native studenter 69,1 procent , och för svarta studenter 66,1 procent.

Från 2009 till 2011 har antalet svarta arbetare, som endast får minimilön ökat med 16,6 procent, medan minimilönanställda bland vita under samma period ökat med endast 5,2 procent.

3 Kommentarer:

Martin sa...

Sen, sånda där etnicitetskvoter ska man ta med en nypa salt. Har för mig att Elisabeth Warren lyckades kategorisera sig som American Indian i något kvot-sammanhang.

Berit sa...

Det finns säkert andra siffror Martin. Har du några?

Angående Warren är det enkelt att kalla sig Native American. Vissa stammar räknar in 1/32 ondel och även 1/64. Det ger mer bidragspengar.

Ann-Marie sa...

DemocRATS är väl inte nöjda förrän det blir ett raskrig. Dom jobbar hårt på det i alla fall.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.