07 oktober 2014

Det anade vi redan

Qatar och Saudiarabien ligger bakom radikala Islam och är ansvariga för uppsvinget vad gäller wahhabism.

 Qatar och Saudiarabien har aktiverat en "tidsinställd bomb" genom att finansiera den globala spridningen av radikala islam, enligt general Jonathan Shaw, tidigare befälhavare för de brittiska styrkorna i Irak.

     General Jonathan Shaw, som avgick som biträdande chef för huvudstaben under 2012, berättade för The Telegraph att Qatar och Saudiarabien var huvudansvariga för uppkomsten av extremist- islam som inspirerar Isil terrorister.
  De två staterna har spenderat miljarder dollar på att främja en militant och missionerande tolkning av sin tro, som kommer från Abdul Wahhab, en sjuttonhundratalspredikant. Det är baserat på Salaf, eller de ursprungliga anhängarna av profeten.

     Men de styrande i båda länderna är nu mer hotade av vad de skapat än England eller Amerika är,  hävdade Gen Shaw. Den islamiska staten Irak och Levanten (Isil) har lovat att störta de qatariska och saudiska regimerna,  som de ser som korrupta utposter av dekadens och synd.

     Så Qatar och Saudiarabien har all anledning att föra en ideologisk kamp mot Isil, sade Gen Shaw. På egen hand, tillade han, kommer sannolikt västvärldens militära offensiv mot  terroriströrelsen att vara meningslös.

Läs hela artikeln. Men det är egentligen inte nyheter, vi har vetat det här i många, många år och det kommer mig att tänka på denna gamla artikel av Daniel Greenfield. “Nära en orm vid sin barm
Vänstern är också naiv nog att tro att de kan utnyttja islamisterna för sina egna politiska syften och sedan “tämja dem”.

2 Kommentarer:

Knute sa...

Ingen ände på Obamas Mellanöstern-blundrar

Alldeles för sent upptäckte presidenten existensen av och hotet från Islamiska Staten, och ledaren för det starkaste landet i världen kunde bara stamma fram att han inte visste hur han skulle hantera det – och att hans berömda underrättelsetjänst uppenbarligen hade suttit och sovit. Äldre underrättelseofficerare reagerade och sa att de hade varnat för faran med Islamiska Staten för åtta månader sedan. Ändå måste man fråga: Kan dessa underrättelsetjänster ha vaggats in i säkerhet av presidentens rosenskimrande tankar om islam?

Plötsligt försökte utrikesministern John Kerry desperat pressa de arabiska länderna in i en koalition mot Islamiska Staten. Saudiarabien, Jordanien och Gulfstaterna har – motvilligt – accepterat detta. De befinner sig nu i frontlinjen som nästa mål för Islamiska Staten och al-Qaida.

http://www.d-intl.com/2014/10/08/ingen-ande-pa-obamas-mellanostern-blundrar/

Det finns 200 miljoner människor i länder som gränsar till där ISIS för närvarande är verksamma. Det är dessa länder som står inför hotet vad gäller ISIS aktivitet och expansion. Låt dem slåss sina egna krig, i stället för att kräva att den amerikanska militären blir en legoarmé för de rika Gulfstaterna. Kom ihåg att terroristerna kommer hit därför att vi är där, så låt oss inte stanna där längre.

http://everykindapeople.blogspot.se/2014/09/isis-och-usa.html

Knute sa...

Arabförbundet knäpper oss på näsan. Sverige, genom Margot Wallström, har inte förstått att Saudiarabiens folk är garanterade mänskliga rättigheter genom sharialagar. I det ingår att bli straffad för sina gärningar vilka bryter mot islamisk lag. Hennes försök att fostra saudierna fick hela Arabförbundet att enas.

Kan det vara ett budskap om framtiden i Sverige? Nu menar jag inte handelshinder.

I Arabförbundet ingår de länder varifrån de flesta flyktingarna kommer ifrån, som Syrien. Kan vi nu skicka ett meddelande till Arabförbundet: Sluta slåss och ta hand om ert folk, så vi slipper ta hand om dem här i landet vars lagar skär sig så illa med er.

Jag tycker Margot är en klant, men kan vi nu utnyttja läget och skicka tillbaka de muslimska flyktingarna till Saudiarabien till exempel. Skall vi verkligen öppna landet för invandrare från länder med så totalt olika ståndpunkter om människor och deras rättigheter. Jag tycker spåren förskräcker.

http://blogg.iniskogen.se/2015/03/11/nar-sma-hundar-skaller-pa-de-stora-kamelerna/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.