06 oktober 2014

Don't worry. Be happy.


Det är mängder med information som florerar angående spridningen av Ebola, och hur man är beredd att hantera det, och lögnerna staplas på varandra. Men lögner är vad man kan vänta sig när Obama rör på läpparna.

Han yttrade nyligen att det var "högst osannolikt" att Ebola skulle hitta vägen till USA. Det tog inte lång tid förrän vi såg att det var en lögn när CDC bekräftade att första Ebola patienten finns i Dallas, Texas.

Forskaren och fd. FDA-anställde Dr. Jesse L. Goodman varnade att det  bara var en tidsfråga innan Ebola kommer att spridas till Amerika, och att det här är bara början på en eventuell pandemi.

     "... Det verkar som flera personer exponerades innan individen placerades i isolering, och det är mycket möjligt att en eller flera av hans kontakter har blivit smittade.”

Huruvida Obama-administrationen försöker förhindra panik eller förbättra sina popularitets-siffror är svårt att säga, men missinformation är oroande och den amerikanska allmänheten måste upplysas om sanningen.

Man har också hela tiden hävdat att Ebola bara smittar genom med kroppsvätskor och direkt kontakt med en infekterad person.  Titta på det här fotot av de som städar upp efter den ebolasmittade mannen i Dallas. Båda har fullständiga ansiktsmasker, vilket visar att de som utför räddningsinsatserna inte tror på regeringens officiella försäkran.


Lisa Monaco, president Obamas toppmedhjälpare inom Homeland Security, utesluter att man inför reseförbud från de länder där sjukdomen härjar som värst.  "Ett förbud skulle hindra personal och material som behövs för att stoppa viruset där," sade hon.

USA:s regering skickar tusentals soldater till Västafrika för att hantera sjukdomen. Om denna sjukdom är så smittsam som vi har lärt oss hittills, kommer en hel del av dessa trupper att smittas.  Därefter kommer de att gå tillbaka till sina militära enheter.  "Inga problem," säger Ms Monaco.
 Namnet passar henne bra.  Monaco är där man spelar med mycket höga insatser.

Ms. Monaco sade också: "Vi vet hur man hanterar detta.  Det är väldigt viktigt att påminna det amerikanska folket att USA har det mest kapabla sjukvårdssystemet och de mest kapabla läkarna i världen.”

Trots att Amerika har det "mest kapabla sjukvårdssystemet" och "de mest kapabla läkarna i världen," kom ändå sjukdomen hit för en vecka sedan, och den smittade mannen gick omkring i Dallas i flera dagar och kom i kontakt med många människor. Om det inte finns ett enkelt sätt att se om människor är infekterade är detta påstående av Vita Huset fullständigt struntprat och politiskt poserande. Sanningen är att ingen myndighet kan stoppa Ebola från att flyga rakt in i vårt land. ISIS har redan hotat att vandra in genom vår södra gräns med smittade människor. Sanningen är att vår regering faktiskt inte har Ebola "under kontroll."

Regeringen har köpt 160.000 Hazmat-overaller och Obama har undertecknat en specialorder, som ger regeringen tillstånd att förpassa varje enskild person till karantän, om de visar symptom på sjukdomen.

Alla i New York som ringer 911 och klagar över Ebola-liknande symtom, såsom hög feber och illamående, kommer att utfrågas om de nyligen rest utanför USA.  Och om de har varit i ett av de afrikanska länder som drabbats av viruset, kommer ambulanspersonal att dyka upp i skyddsdräkter.

Tänk er vad som kommer att hända i New York om en massa människor i skyddskläder placerar ett hus i karantän. I  ett tidigt skede skulle det förmodligen inte skapa panik. Men vad händer om det sker på flera ställen?  Bara synen av ambulanspersonal i full skyddsutrustning kommer att sprida panik.

Det sker redan i Västafrika. Familjer är inte dumma. De inser att om de kallar på hjälp för en sjuk släkting,  kommer deras hem sannolikt att sättas i karantän. Hela deras by också. 

 Don't worry. Be happy.

1 Kommentarer:

Anonym sa...

It's very simple to find out any matter on net as compared to books, as
I found this post at this web page.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.