19 oktober 2014

Ignorera CDC om du vill leva


Tyvärr är Ebola-krisen inget skämt. Två sjuksköterskor i Dallas har nu smittas efter att ha tagit hand om en Ebola-infekterad patient som olagligt flög till USA, fast han visste att han exponerats.

Den enda legitima funktion som en regering borde ha, är att skydda folkets rätt att leva sina egna liv i strävan efter frihet och lycka. Att stoppa invasionen av dödliga virus borde falla inom detta område.  Det är ett jobb för vår regering och de vägrar göra det. Varför? Är den uppenbara bristen på förebyggande åtgärder för att förhindra en Ebola-epidemi,  ett bevis på otillräcklighet, eller kan det vara helt medvetet?

Centers for Disease Control and Prevention (CDC) och dess chef Tom Frieden är ansvarig för de åtgärder som vidtagits hittills och det är nu klart för alla andra levande varelser att Ebola är betydligt mer smittsam och dödlig än AIDS, som Dr Frieden jämfört det med.  Vi vet nu också  att Amber Vinson, den andra Dallas sjuksköterskan som smittats, ringde flera gånger till CDC innan hon gick ombord på flygplanet från Cleveland till Dallas och fick veta att det var OK för henne att flyga, eftersom hennes feber inte riktigt nått varningsgränsen.

Dan Henninger skrev i Wall Street Journal om “Byråkratier som dödar”: "Ebola, Secret Service, Veterans Affairs, Obamacare, Centers for Disease Control, Världshälsoorganisationen, Federal Emergency Management Agency.  Bakom alla dessa namn står federala byråkratier vars uppgift är att skydda människor eller hjälpa dem,  men istället placerar individer i riskzoner, eller ännu värre."
Syftet med byråkratier är att ständigt utöka sina löner, skapa större budgetar och fler tjänsteresor till den grad att de blir massiva, ineffektiva och dödliga. Den federala regeringen är institutionellt oförmögen att skydda medborgarna.

Michelle Malkin skriver om hur CDC har omdirigerats från sin ursprungliga roll i en politisk “omvandling.”
 I stället för att bekämpa sjukdom, ägnar sig  CDC åt att införa obligatoriska hjälmlagar och studier av lekplatsolyckor, TV-spel och våld samt "social normering" i skolan! Inte undra på att de inte kan hantera Ebola.

I avsaknad av ett federalt förbud mot resor från drabbade länder, bör flygbolagen självständigt vägra att flyga någon som nyligen besökt en region där sjukdomen är endemisk. Flygbolag kan utföra separat screening innan resan till USA.  Om de inte gör det riskerar de att besättning och passagerare drabbas av infektion. British Airways och Air France har redan inrättats reseförbud.

——————————

Det är oförsvarligt att medvetet ha importerat aktiva fall av ebola. Det är dags att stänga dörren.  Ogiltigförklara  alla visum för alla personer med ett afrikansk pass. Det är dags att informera hjälparbetare, sjukvårdare och journalister att om de reser till smittade områden kommer de inte att tillåtas komma tillbaka in i landet förrän de genomgått karantän.  De kan resa till dessa länder på egen risk, men inte riskera våra liv.  Det är dags att stänga den södra gränsen och deportera illegala invandrare. Juridiska tvetydigheter skall regleras i deras frånvaro.3 Kommentarer:

Berit sa...

Två manliga *strippor har satt sig själva i karantän under tre veckor efter att de suttit några meter från Amber Joy Vinson, den sjuksköterska som fick diagnosen ebola, men som tilläts av CDC att ändå flyga.
De två dansarna kallar det att inta en "proaktiv strategi för att skydda människor," och är förvånade över att CDC inte krävde det. Vi kan hoppas att de bara får tre veckors ledighet och 15 minuters berömmelse, och inte Ebola och att de sedan erbjuds jobb som chefer för CDC

* Kallas det “strippor” när det är män?

Anonym sa...

strippare heter det

Berit sa...

Tack, har aldrig haft det nöjet.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.