19 oktober 2014

Kalifornien, fattigast i USA


En rapport från Census Bureau i torsdags visar att över 48 miljoner amerikaner, omkring 16%, nu lever under vad man kallar fattigdomsgränsen.  Antalet fattiga är ännu fler i Kalifornien, 23,4 % när levnadskostnaderna tas med i beräkningen. 


Fattigdomsgränsen förra året var $ 23.283 för en familj på fyra personer. Denna rapporten ger emellertid siffror för "kompletterande fattigdomsåtgärder”, som tar hänsyn till både levnadskostnader i ett område och de särskilda statliga bidrag som människor får. När man tar med samtliga faktorer lever nästan en fjärdedel av befolkningen i Kaliforniens i fattigdom. 


Fattigdomsgränsen i ett land sätts som en procentandel av den genomsnittliga inkomsten så man kan inte jämföra olika länder med varandra. Det är naturligtvis mycket bättre att vara fattig i USA än i tex. Indien, men en jämförelse stater emellan inom landet ger en bild av vart Kaliforniens politik har drivit ett område som har de absolut bästa förutsättningarna och som en gång var landets rikaste stat.

Det går inte att lagstifta de fattiga till välstånd genom att lagstifta så att de rika mister sitt välstånd. 
Vad en person tar emot utan att arbeta för, måste en annan person arbeta för, utan att få något. Regeringen kan inte ge någon någonting som regeringen inte först tar från någon annan.
När hälften av befolkningen få för sig att de inte behöver arbeta, eftersom den andra halvan kommer att ta hand om dem, och när den andra hälften inser att det inte lönar sig att arbeta eftersom någon annan kommer att få vad de arbetar för, är det början till slutet för nationen. 
Du kan inte mångdubbla rikedom genom att dela den. "
Adrian Rogers, 1931

Fattigdom

4 Kommentarer:

Knute sa...

Det gamla ordspråket, om man inte är vänster som ung så är man elak och om man inte är höger som äldre är man dum, håller än. Ta från de rika skrek folk på 1960- och 70-talet och skriker än, det skulle vara lösningen på alla orättvisor. Men om folk är rika kan de skapa mer rikedom, det är inte alls säkert att en rik stat kan göra det.

Anonym sa...

Att beskatta folk till döds är ju i sanning kontraproduktivt och främjar inte företagande eller antalet jobb, välstånd m.m. Problemet idag är den globala ekonomin som gör att de som har gott om pengar hellre håller på med valutaspekulation, derivater, aktieklipp och annan helt improduktiv ekonomisk verksamhet som ju är långt mer lönsamt än investeringar i produktion av varor t ex. Hur man befrämjar den goda kapitalismen som skapar jobb och välfärd i en global värld fylld med skatteparadis där miljardärer kan gömma sina pengar är den stora frågan. Sen kan man ju undra varför politiker låter dessa skatteparadis frodas och finnas kvar en annan sak men man kan ju misstänka att våra "kära" makthavare gärna vill ha dessa skatteparadis kvar för sina egna hemliga konton.

Benny

Anonym sa...

Svenska socialister satsar alla sina destruktiva krafter på att ransonera (begränsa möjligheterna) att använd insatsmedlen i produktionen av livsmedel genom olika former för beskattning av energin. I Sverige är det åter aktuellt med en kontraproduktiv handelsgödselskatt t.ex.
I Kalifornien regerar gov. "Moonbeam" genom att släppa ut vattnet ur resvoarerna i Stilla Oceanen.
Inte underligt att fattigdomen breder ut sig.
SU

Olli Rein sa...

Petterssonsblogg.se/2013/04/13/kalifanien-har-den-storsta-befolkningsokningen-i-usa-men-ar-anda-bankrutt-2/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.