04 oktober 2014

Obama och Ebola


För någon vecka sedan skickade Obama 2000 soldater ( “kängor på marken”) för att bekämpa Ebola. Vi vet ju vad som händer när Obama drar ut i krig, så det borde ha startat varningssignaler för att evakuera de flesta större städerna i landet

Nästa varningslampa började blinka när Obama sade att det var osannolikt att Ebola skulle nå våra kuster.

Dagen därpå fick vi veta att Ebola verkligen har kommit, men att det var en isolerad händelse i Texas. Och om du trodde på det har jag en bro som jag kan sälja till dig, (vilket är ett vanligt uttryck här när någon är lättlurad.)
En isolerad händelse är nu minst 80 fall.

Obama skröt om att USA har en fördel jämfört med andra nationer och det är vårt Centers for Disease Control här i Atlanta och inte att förglömma,  naturligtvis vårt Obamacare-sjukvårdssystem.
Men det bästa vi har är Obama. Vilken ledare den killen är! Han har allt under kontroll. “Lämna inte kvar någon” - det är han måtto!

Så vad har det för betydelse att några personer dog i Benghazi och ett oräkneligt antal militära män och kvinnor har dött under hans befäl. Obama har enorma utrikespolitiska segrar och beundransvärda ekonomiska framsteg att visa upp som bevis för sitt ledarskap. Han har också en ny fantastisk plan i “Kriget mot Ebola”.

Piloter, flygvärdinnor och gränsvakter kommer att ha ansvar för att identifiera dem som kanske är smittade.
Låter misstänkt likt PROFILERING! och med tanke på var Ebola kommer ifrån vill jag påstå att Amerika är på väg att börja profilera afrikaner.

Vi kan alla känna oss trygga! Men för säkerhets skull kanske vi ska hålla ett öga på när Malia och Sasha inte åker till skolan längre.

-----------------------

Den enda självklara åtgärden vad gäller ett så dödligt virus som detta är karantän. Stoppa alla flyg och tillfälliga visum och utöka tull och vaktmanskap.  Om FAA kan inställa flyg till Israel, kan de också inställa flygningar till och från de västafrikanska länderna som sjukdomen kommer ifrån.

Att det inte görs beror på att det skulle bryta mot principer som vänster-eliten håller heliga.
 Att neka en individ inträde till USA av rädsla för att den personen kan smitta andra, skulle kränka elitens känsla för mänskliga rättigheter.  För dem är det fult att “peka ut" nationer eller kulturer som ett hot mot folkhälsan eller säkerheten.   Det "stigmatiserar" dessa nationer eller kulturer, det "drar skam över dem", det får dem att känna sig “annorlunda”  Det är att döma dem och visa att Amerika föredrar redan existerande medborgare framför andra.

Lite lustigt i all bedrövelsen är att notera att de som smittats av Ebola bönar och ber att få komma till USA för behandling. Varför begär de inte att bli skickade till Stockholm, London, Havanna eller Kuba eller något annat land med utmärkt nationaliserad “fri” sjukvård?


0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.