28 oktober 2014

Oljan håller inflationen nere en aning


Under vår resa fram och tillbaka över den amerikanska kontinenten noterade vi den dramatiska nedgången i bensinpriset för varje dag.  Ny teknik har gjort det ekonomiskt möjligt att utvinna olja från oljeskiffer och fracking, vilket är anledningen till det nya uppsvinget.

Vi får skynda oss att njuta av det medan det varar, eftersom Federal Reserve fortsätter att prångla ut stora mängder nya pengar.  Ganska snart kommer penningtryckandet att överväldiga prissänkningarna som är en följd av produktivitetsvinsterna.

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Att utvinna olja från oljeskiffer är en mycket smutsig och dyr hantering. Just nu med det låga oljepriset är det inte ens lönsamt. Fracking har egentligen aldrig varit lönsamt utan subventioner men det görs ändå av politiska orsaker i USA. Att man ens håller på med fracking beror på att bolagen som håller på med detta slipper ta miljökonsekvenserna av verksamheten. Det man kan undra är varför Obama fortfarande hyllas som miljövän här i Europa? Den stora frågan är varför Obama hyllas för något han gör öht när man ser resultatet av hans inkompetens på alla områden.

Benny

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.