09 oktober 2014

On the road again


Lämnade Atlanta tidigt i morse och är nu i Columbia Missouri, en dagstripp på  108 svenska mil. Det är inte så särskilt jobbigt att köra så långt här, vägarna är bra och trafiken flyter i ca 110 km/timme på många ställen i 5 filer. Vårt slutmål för denna resa är Oregon där vi ska besöka en sjuk vän. Han kämpar och klamrar sig fast vid livet och är inte beredd att ge upp ännu, men jag blev nyligen medveten om att Oregons lag tillåter assisterat självmord.
I klarspråk - man kan få medicinsk hjälp att avsluta sitt liv när man vill.

En obotlig cancersjuk kvinna, Brittany Maynard, bara 29 år gammal, (se bild) har beslutat att hon vill dö den 1 november, omgiven av sin make, föräldrar och bästa vän.

Hon hävda att det är viktigt för människor i hennes situation att de ges möjlighet att kontrollera sina egna öden.

"När mitt lidande blir för stort, kan jag säga till alla dem jag älskar, jag älskar dig, kom och var vid min sida, och kom och ta farväl, när jag går vidarere in i vad som händer härnäst, Jag kommer att dö  i mitt sovrum med min man, mor, styvfar och bästa vän vid min sida och det kommer att bli fridfullt.. Jag kan inte tänka mig att försöker frånta någon annan det valet."
—————

Det borde vara varje persons beslut att leva (och avsluta) sitt som de vill, och om de behöver hjälp att dö, ska man inte åtala den person som blir vald att hjälpa .

Visst, naturligtvis bör det finnas garantier och regler, men människor använder ofta argumentet att det kan  missbrukas som ett argument mot människor som har bestämmanderätten över sina liv.


5 Kommentarer:

Anonym sa...

De första som kommer att missbruka den "rättigheten" blir socialisterna. Det är historien full av bevis för. Socialisterna är specialister på att stjäla liv och egendom, vi är deras ögon deras egendom!
SU

Anonym sa...

I disagree

GOTINNA sa...

Det var en artikel som berör.
Denna viktiga aspekt bör absolut vägas in i lagstiftning angående detta tema.

Svensson sa...

Bara apropå; England har (eller har haft) klausulen att straffbelägga självmord.

Anonym sa...

Apropå Eutanasi. Ingen bra lösning. Leder bara till...

"EUTHANASIA = 5 people killed EVERY DAY": http://www.youtube.com/watch?v=h7z4vUXgATk

"George Bernard Shaw Defends Hitler, Mass Murder": http://www.youtube.com/watch?v=hQvsf2MUKRQ

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.