23 oktober 2014

Överbeskyddande Idioti

Snart är det Halloween, den dag när utklädda barn ringer på dörrarna, skrämmer oss genom att ropa,  “Trick or Treat” och får godis för att gå sin väg. I traditionen ingår också att vi karvar och dekorerar pumpor och placerar dem utomhus som lyktor. Jack O’Lanterns kallas de.


En mamma i Storbritannien gick upp i limningen av skräck när hennes 10-årige son kom hem från livsmedelsaffären med en minikniv i en ask med grejor för att dekorera pumpor.
Grabben är 10 år, inte 2!

Från Metro / UK:
     "Jag kunde inte tänka mig att ett barn skulle kunna köpa något sådant. Det borde ha varit en åldersgräns på det”.

Jag hade tillgång till knivar förmodligen från det jag var 5 år eller tidigare och så har alla barn före oss genom hela mänsklighetens historia.

Vad exakt, skulle faran vara här? Att närmaste småbarn skulle kunna få kniven som en leksak?

Jag tror att vissa mödrar letar efter en anledning att visa rädsla och skräck. Det får dem att känna att de är goda ansvarsfulla mödrar, när de i själva verket bara daltar med sina barn och inte låter dem växa upp.  Att växa upp innebär att de lär sig att ta allt större ansvar.

Vad ger denna mamma sin son till middag?  Mat som redan är uppskuren eller mosad? Har hon lås på besticklådan i köket?


1 Kommentarer:

Anonym sa...

http://www.snopes.com/photos/signs/pregnant.asp

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.