16 oktober 2014

President Ebola

Jag har hela tiden tyckt att Obama var en nolla, men att han i det stora hela var ganska ofarlig. Jag trodde att han skulle låtsas lite….kanske öka skattebördan något, ta hem trupperna som han lovat…stänga Guantamo.  Men jag trodde att vuxna människor i hans omgivning skulle se till att han inte rev ner alltför många prydnadssaker eller snubblade över alla mattkanter.
Oj, vad fel jag hade.Vi har nu ett andra Ebola-fall och det är mycket värre än det första .. Den stackars vietnamesiska flickan skulle kunna förklaras som ett misstag och ett isolerat fall, men det här andra är inte det. Vad värre är, kvinnan fick tillåtelse att gå ombord på ett plan och nu kan vi ha hundratals okända människor som utsatts för viruset. Allt detta beror på regeringens ovilja att blockera all flygning från Ebola länder. Vi vet också varför.  Om Ebola-utbrott inträffat i Skandinavien eller Israel, skulle Obama omedelbart ha stängt flygtransporterna.
 Hur mycket och vad kommer detta att kosta?

En eller två på ett ställe blir troligen ett par miljoner. Tusentals sjuka personer spridda över landet blir snabbt miljarder. Hela landet måste stanna upp och omforma folkhälsan bara för att president Ebola lät en av sina stammedlemmar in från Liberia.

Carter kom att definieras genom sitt agerande i Iran. Allmänheten kom fram till att han helt enkelt inte var vuxen uppgiften. Mycket av det kunde förlåtas,  men den samlade effekten av hans misslyckanden är vad vi minns av hans presidenttid.  Bush den yngre drabbades av Katrina. Det var orättvist och de flesta människor insåg det, men det kom fortfarande att symbolisera problemen med hans tid på tronen.
Obama, å andra sidan, har skapat sin egen röra. Han kommer att bli ihågkommen som president Ebola, mannen som villigt importerade en pestsjukdom till USA.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.