03 oktober 2014

Vilket är värst?


Död genom halshuggning eller bombning?
Coleen Rowley har en artikel i Huffington Post där han undrar varför amerikaner avskyr halshuggning av folk men gillar att man dödar människor med drones.
Hur kommer det sig att till och med medlemmar i fredsgrupper nu stödjer USA: s bombningar?

 Islamic Front:s videoinspelade halshuggningar är fruktansvärda med det kan ifrågasättas om huruvida den amerikanska regeringens död-genom-drone är mindre skrämmande än offer som kryper omkring med avhuggna lemmar och andra  skador.
Han ger fyra troliga anledningar till varför man bryr sig mycket mer om halshuggning av två amerikaner än de tusentals människor som dödats av drones.

1. Den först är “dom gentemot oss”-mentaliteten.  Gruppsammanhållning, även känd som tribalism, nationalism, grupp elitism, etc. verkar vara delvis inlärt beteende, men också programmerat i människor (liksom andra djur) för att möjliggöra gruppöverlevnad.

2. De ohyggliga halshuggningarna var avsiktligt och dramatiskt videofilmade för att säkerställa att amerikanska medier presenterade dem i våra vardagsrum medan drone-bombningar av utländska medborgare nästan aldrig filmas eller visas. Därför verkar drone-mord sterila och sanerade.

3. Det är uppenbart att även en stor del av de som yrkar på fred inte förstår att amerikanska krig och U.S.-iscensatta regimskiften indirekt skapade Islamiska Staten (och andra al-Qaida -typ terroristgrupper) och att amerikanska drones och andra bombningar ger upphov till mer terrorism.
Det är deprimerande att inse hur många okunniga människor det finns som fortfarande tror att "bomba byn för att rädda den” verkligen fungerar.

4. En fjärde anledning till att de flesta amerikaner finner sig i ständiga krig och i ett slags lycksalig dvala hejar fram sina krigshetsande politiker,  bottnar i lärdomar från Vietnamkriget.
Att bli av med den allmänna värnplikten och lägga de militära miljardkostnaderna på den ständigt växande och helt elastisk statsskulden, var ett genidrag från det militära industriella komplexet för att göra sig av med ett eventuellt kvarvarande "Vietnam syndrom."
Den nya “inkallelsen” är en annan version av typen, "vi och de”. En manipulation inriktad på att få den liberala, intellektuella medelklassen ombord,  eftersom de upplever få eller inga kostnader och bara fördelar med ett evigt krig.  Även när det inte direkt drar nytta av det genom att arbeta för militära eller nationella säkerhetsleverantörer, tror många amerikaner att krig skapar jobb och ger dem billig bensin och andra resurser.

Hela artikeln här

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.