30 november 2014

En ovanlig syn i Ferguson


Här är något man inte ser var dag, en grupp beväpnade svarta män skyddar en vit mans affär.


Från Review Journal:

En,  6-fots-8-inches man vid namn Derrick Jordan -  hans vänner kallar honom "Stretch" - plockar fram en AR-15 automatkarbin från en pickup parkerad nära ingången.
Jordan, 37, var en av fyra svarta Ferguson-invånare som tillbringade tisdagskvällen framför butiken med pistoler instoppade i bältet, i väntan på att avvärja plundrare eller fånga snattare.
Jordan och de andra som vaktade bensinstationen är alla svarta. Mackens ägare är vit.

Ferguson har sett en skarp demografisk förskjutning under de senaste decennierna. Det har gått från en till det närmaste helt vit befolkning, till som nu nästan helt svart.  Omkring två tredjedelar av stadens 21.000 personer är nu svarta.  Enligt vissa uppgifter har skjutningen av Brown ökat rasmotsättningarna i staden. Men inte på bensinstationen.
"Vi skulle ha bränts ner många gånger om det inte vore för dem", säger mackens ägare Doug Merello, vars far först köpte bensinstationen 1984.
Merello sade att han har djupa band till Ferguson, och om lojalitet bland hans stamkunder är någon indikation, är känslan ömsesidig.

Återbetala en skuld

Då och då under natten hade Jordan och hans vänner sällskap av andra män från trakten, även de beväpnade. Ingen av männen fick betalt för att vara där. De sa att de kände att de var skyldig Merello, som har anställt många av dem under åren och behandlar dem med respekt.

"Han är en trevlig kille, han har hjälpt oss mycket", sade en 29-årig som identifierade sig som RJ.  Han sade att han, liksom de andra volontärerna, har bott nära butiken under större delen av sitt liv.
Han hade en Taurus 9mm pistol i byxfickan och tog fram den för att visa en annan kund, en äldre man vid en pump och som själv hade  en MAC-10  pistol.

Missouri tillåter att man bär synliga skjutvapen och också dolda vapen om man har särskilt tillstånd.

R.J. sade att under måndagen hade de jagat bort flera grupper av ungdomar som stormat fram genom området.

Men de hade också en konfrontation med soldater från Missouri National Guard, som misstog dem för plundrare. Soldaten hade under vapenhot fängslat en av dem innan Merello kom ut och förklarade att de var boende som försökte hjälpa - inte skada.

Medan de frivilliga vakterna pratade körde en vit SUV fram och en smal ung man gick in i butiken. Några ögonblick senare hördes bråk och Merello släpade ut mannen ur butiken.
En av de väpnade frivilliga, Sean Turner visade pistolen i sin jacka och upplyste den unge mannen, "Det här är vad som händer om du försöker stjäla här”

En liten gnutta av hopp medan resten av Ferguson brinner0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.