29 november 2014

ISIS vill ha potatischips och karameller

 översättning från Lew Rockwell


Chips, choklad, energidrycker och alkoholfritt öl är belöningen för många utlänningar som kämpar för den islamiska staten Irak.

På ett sätt är det den fria marknaden i arbete (efter en dags strid).

Många butiksägare på Syriens landsbygd hade aldrig hört talas om energidrycker som Red Bull innan utländska Isis-krigare anlände.  Inte heller hade leverantörer i den östliga staden Deir Ezzor någonsin drömt om att sälja Snickers eller Bounty - favoritchokladbitar för militanta från Europa och Gulfstaterna.

"Dessa munsbitar  var antingen okända eller lyx som vi inte hade råd med. . . Men när de stridande begärde dem, ställde jag inte några frågor.  Jag vände mig till min leverantör och placerade en order ", säger Nassim, en butiksägare som använde ett falskt namn för säkerhets skull. "Pringles och Snickers? Isis killar köper dem lådvis för att dela ut vid fronten. "

Och varför är det lätt att få så många rekryter?

De flesta syrier i området lever på $ 3 per dag.

Lokalbefolkningen säger att Isis utländska soldater har en grundlön på minst $ 215 dollar i månaden - två gånger den genomsnittliga inkomsten som civila kan hoppas på att tjäna.  Dessutom får de vara med och dela på krigsbytet och de får ett dagligt matbidrag på 3 dollar och ofta också bonus.

"De  kollar inte ens priset”, säger Saleh. "Pengar är inte ett bekymmer för dem."
—————
Mitt tillägg: Titta noga på bilden. Förutom den ryska Kalashnikov i bakgrunden verkar allt man kan se vara amerikanskt. Alltifrån vapnet, en  AR 16, till kläderna och velcro-märket på högra axeln. 


1 Kommentarer:

Knute sa...

Heliga krigare som finansieras av socialbidrag

Möjligheten att ta med sitt socialbidrag i tre månader, när man söker arbete i ett annat EU-land, används också av Syrien-krigare från Danmark.

- Disse mennesker har ingen problemer med at få den danske stat til at finansiere deres ophold i Syrien. Det er kun de færreste af dem, der er loyale over for det ’vantro’ danske samfund. Islamisk Stat står som en succes for de unge. Det er den succes og drømmen om utopia, der tiltrækker dem.

http://www.bt.dk/udland/hellige-krigere-paa-dansk-kontanthjaelp-her-er-syrien-krigernes-fidus

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.