25 november 2014

Jag håller mig borta från folksamlingar!
I går kväll beslutade Ferguson Grand Juryn att offentliggöra det vi anat länge, nämligen att polismannen Darren Wilson, som sköt tonåringen Michael Brown, inte ska åtalas.

Beslutet påverkar medborgare inte bara i Ferguson, utan i hela landet och gäng har redan lovat att hämnas och våldta och döda polisfruar, om domen inte utföll enligt deras önskemål.
Dessutom hotar demonstranter över hela landet också med ett fullfjädrat raskrig.

I den här videon är demonstranterna åtminstone ärliga när de skriker: “We don’t give a f*ck” about your rule of law”De  krävde samma sak  (utan att veta vad de talade om) när George Zimmerman åtalades, ställdes inför rätta och dömdes, när han försvarade sig mot Trayon Martin. De gav inte ett f* ck för lagen då heller.

I videon repeterar de “your law”- er lag - så jag antar att lagen bara gäller för vita människor?
Och i deras underliga version av “rättvisa” kräver de : “Rättvisa för Trayon” . “Rättvisa för Mike”

Rättvisa??
Översatt: “Trots att det absolut inte finns några bevis för vårt ras-inflammerade nonsens kräver vi att Darren Wilson avrättas!

När man talar om rasism är det alltid vit rasism och sällan, om än någonsin, diskuteras svart rasism.

Rasism går emellertid åt två håll och även om slavtiden och behandlingen av svarta för ett sekel sedan och fram till Civil Rights Act 1964 säkert fortfarande är anledning till förbittring, kvarstår faktum att svarta amerikaner har haft femtio år -  två generationer - av möjligheter och jämställdhet i syfte att avhjälpa det förflutna.

Vad jag och många andra vita har svårt att förstå är varför det protesteras så enormt när en vit person dödar en svart. Är det inte lika hemskt när en svart person dödas av andra svarta? Är inte livet lika mycket värt då?

Nationen har en svart president, en svart justitieminister, en svart domare i Högsta domstolen,  svarta i kongressen,….Är inte det bevis för de framsteg som det svarta samhället har gjorts sedan Civil Rights Act 1964?

Kanske demonstrationerna kan förklaras med att Ferguson är en förstad till St. Louis, som är rankad som den fjärde farligaste staden i USA. Förra året var den nummer 3.
Staden har den högsta mordfrekvensen bland de fem städer som toppar listan, med 38 mord per 100.000 personer. Våldsbrott i allmänhet  är 1594  per 100.000 personer.

De som demonstrera och protesterar  är en skam för Ferguson.  De har orsakat att hårt arbetande, laglydiga svarta klumpas ihop med dem och deras beteende. Det är tyvärr så som rasism fungerar.

Men om man vill utnyttja händelsen, skickar man US Attorney General till Ferguson för att underblåsa den svarta rasismen som finns och man låter justitiedepartementet bedriva både civila och kriminella brottsutredningar.
Nu när Grand Jury inte anser att brott föreligger är jag säker på att Darren Wilson kommer att åtalas i en civil rättegång. 

Man ser också till att Attorney General plantera ett träd till minne av Emmett Till (en tonåring som mördades 1955 av vita fanatiker)  och låter AG hålla ett tal om unga svarta män "som dött meningslöst,”( men Michael Brown dog därför att han angrep en polis.)

Svart rasism är precis lika bedrövlig som vit rasism.

6 Kommentarer:

Anna sa...

Det här är en tragisk följd av en tragisk historisk händelse (slaveriet).

Knute sa...

Rudy Giuliani, tidigare borgmästare i New York City, blev nyligen anklagad för rasism av afroamerikaner då han påpekade fakta om vilken etnisk grupp som ligger bakom den stora majoriteten av stadens kriminalitet och mord. Istället för att pudla inför media visade Giuliani med hjälp av fakta, statistik och studier såväl att och varför afroamerikaner faktiskt ligger bakom den stora majoriteten av kriminaliteten i staden, och berättade hur han själv har gjort mer för att förbättra situationen för afroamerikaner än afroamerikanska ledare i USA har gjort för sin egen etniska grupp.

http://avpixlat.info/2014/11/25/new-yorks-fore-detta-borgmastare-forklarar-stadens-kriminalitet/#more-134121

Anonym sa...

Missa inte Dick:

http://erixon.com/blogg/2014/11/svart-vald-utmarker-usa/

Knegern.

Anonym sa...

Det tragiska är väl också att människor som inte har ett dugg med det föregivna vita brottet att göra får sina affärer totalt förstörda och kanske hela stt livs slit går till spillo.

Vet någon om de är försäkrade för sådana händelser så de åtminstone får ut skadestånd för ödeläggelsen av deras ägodelar?
Heima

Berit sa...

Heima, tyvärr inget skadestånd, alla försäkringar gör undantag för upplopp

Anonym sa...

Såg på nyheterna idag om en svart kvinna som fått sitt bageri skadat. Enligt nyheterna så har hon fått 200 000 dollar i doneringar ifrån många olika håll. Även beställningar, så hon har fullt upp så fort hon får igång bageriet igen. Good for her.
//Arne

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.