13 november 2014

“Lita på mig”....


Kommer ni ihåg när Barack Hussein Obama lovade oss "den mest öppna förvaltningen i historien" ? Minns ni när han lovade att sätta en ny etisk standard för Washington?  Dessa löften var viktiga komponenter under presidentkampanjen 2008.  Det är tydligt att en hel del väljare antingen trodde på det han sade, eller underlät att misstro dem tillräckligt. 

Transparency=  "Öppenhet”, “En öppen regering" ,”Samarbete”,”Representera hela folket”.  Dessa och andra floskler inom all politik har en gemensam innebörd: den som åberopar dem antyder att han kan och kommer att höja sig över parti-politiska överväganden.  Han vill framstå som en som alltid kommer att hävda uppriktighet och att han är villig att överväga idéer från alla källor, oavsett politisk eller ideologisk inriktning.
Dagens amerikanska politik är så fjärran från det som man kan komma.

Jonathan Gruber, organisatör av Obamacare, är nu i blåsväder eftersom han klart och tydligt fastslår att sjukvårdslagen gick igenom enbart pga. amerikanska folkets enfald.

Medan Media går som katten kring gröten vad gäller Jonathan Gruber, Obama och Obamacare,  är det verkligen viktigt att komma ihåg en sak.  Både Media och de människor de försöker skydda tycker att deras publik är dum. Media Matters, MSNBC, New York Times, och Washington Post, tror att deras läsares partiskhet gör dem lätta att lura, dvs. de är dumma."Brist på öppenhet är en enorm politisk fördel. Kalla det dumhet från den amerikanske väljarens sida eller vad som helst, men i grund och botten var det verkligen riktigt kritiskt att få  igenom lagen .… Visst, jag önskar att Mark har rätt och att vi kunde göra det hela öppet, men jag vill hellre ha den här lagen än inte.”

Det har alltför länge varit uppenbart att den amerikanska politiska klassen hyser ett totalt förakt för den stora massan.  I deras ögon är vi bara en skock får.

1 Kommentarer:

Knute sa...

Det är inte varje dag vänstern beskrivs för vad den är: politiska sol-och-vårare.

http://erixon.com/blogg/2014/11/obamacare-arkitekt-folk-ar-korkade/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.