05 november 2014

Meningslöst val


Valet är över och vad har förändrats? Några nya ansikten, men samma gamla lögner.
I lokalvalen, vi blev vi som vanligt lovade guld och gröna skogar och många väljare tycks tro att kandidaten de röstade på är Jultomten. Det är bara att önska.
Så vem vann mitt-terminsvalet 2014
Det enkla svaret är Republican Party. De lyckades ta kontroll över senaten genom att plocka åt sig minst sju platser som tidigare innehades av Democrats, ett mål som har gäckat Republicans sedan 2006.


ABC News Chief White House korrespondent Jon Karl rapporterade på tisdagskvällen att "presidenten kommer att gå vidare med en exekutiv order om invandringsreform (läs amnesti) oavsett hur stor förlusten blir. Representanter för administrationen säger att man kan räkna med att presidenten kommer att inta en aggressiv och trotsig ton i morgon. Vi kommer inte att se några mea culpas, inga viktiga avskedanden, ingen förändring i någon riktning. "

Han tillade "att presidenten är beredd att aggressivt driva sin agenda genom att använda sin makt av exekutiva order, när han inte kan arbeta med kongressen, och den stora reformen kommer att behandla invandringen. Han kommer att gå vidare med den oavsett valresultatet.”

Vi har en förrädisk Högsta domstol och byråkrater som stiftar lagar genom regleringar, vilket gör att jag inte förväntar mig någonting av vikt från detta val.

Den nuvarande Senatens majoritetsledare, Harry Reid kommer att förpassats till relativ glömska och Republicans kommer att skicka en massa lagförslag till White House. Förslag som kommer att upphäva eller ersätta Obamacare, finansiella reformer om Dodd-Franklagen, kanske också Sarbanes-Oxley lagen från 2002, och en mängd andra lagar.

Och ingenting kommer att hända. Lagförslagen kommer att landa på Obamas skrivbord, och sedan skickas till  soporna. Republicans kommer att spotta och svära, men ingenting kommer att ha förändrats.

Under de senaste decennierna, och särskilt under de senaste åren, har en ny form av regeringen vuxit fram i USA. En regering bestående av super-starka presidenter och en handelsförlamad Congress. Det är inte vad landets grundare tänkte sig och det är inte den form av regering jag lärde mig att landet har.
 Vi trodde lite till mans att doktrinen om maktfördelning gjorde att Congress och presidentskapet var likvärdiga  grenar av regeringen och att friheten bevaras genom att man förhindrar att all makt samlas i händerna på en enskild person eller ett organ. Men nu har läran om maktdelningen bidragit till att  presidenter är vaccinerade mot kritik.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.