23 november 2014

Mockingjay

Mockingjay, den senaste filmen i serien Hunger Games, hade premiär i fredags och Obamas fd. “gröna rådgivare”/ kommunist-marxisten Van Jones har skrivit en urlöjlig review av filmen.
För er som inte har tonåringar hemma kan jag tala om att filmserien handlar om en dystopisk framtida nation där barnen i regionerna tvingas delta i  gladiatorstrider för att underhålla regerings-eliten i huvudstaden.

Jones som ansågs alldeles för vänstervriden till och med för Obamas valkampanj, menar att de  populära filmerna  är en "svepande anklagelse mot inkomstskillnader".

BS!.
Det är en svepande anklagelse mot Van Jones egen politiska filosofi.


Här är en bild av de rikaste counties i USA. Varje dollar våld som pressas ut ur  skattebetalarna går till huvudstaden, och väldigt lite av det sipprar tillbaka till de mest avlägsna regionerna.
Sex av de tio rikaste counties i Amerika finns i Virginia och Maryland, grupperade runt Washington (liksom också nio av de 20) och ännu mer imponerande är att 13 av de top 30 formar en cirkel runt nationens huvudstad (en del, som Falls Church City på första plats, är för små för att visas på denna zoomnivå.)


Varje barn som föds i dag har omedelbart en del i statsskulden på minst etthundratusen dollar.
Lägg därtill en miljon dollar i ofinansierade skulder: Social Security, Medicare/Medicade, samt pensioner för statsanställda.


I Thailand har biografer stoppat visningen av filmen sedan flera demonstranter gripits för att de  använt en gest från filmerna, en hälsning med tre fingrar som representerar motstånd mot auktoritärt styre.

Gesten, som i filmerna är en vågad handling av tyst uppror, började dyka upp i Thailand veckorna efter 22 maj kuppen, och myndigheterna varnade för att alla som hälsar så kan arresteras.

Den militära regeringen i Thailand tystar alla former av protester, censurerar landets nyhetsmedia, begränsar rätten att samlas i grupper utomhus och arresterar kritiker och motståndare. Hundratals akademiker, journalister och aktivister har gripits, enligt Human Rights Watch.

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Tja, jag ser berättelsen som en kritik av centralstyre.
Och möjligen en kritik av konolialism. Och möjligen en kritik av specialisering.

Berättelsen är hopplöst melodramatisk och "tunnt" konstruerad. Mycket av det som berättas är emot hur människor fungerar politiskt. Fast kanske kan jämföras med romarriket under vissa perioder?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.