12 november 2014

U.N. Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC)


IPCC anser att hela världen ska sluta använda kol, olja och naturgas och menar att alla dessa energikällor ska vara helt borta vid slutet av seklet. Deras rapport som nyligen offentliggjorts stinker av förakt för mänskligheten.

Det spelar ingen roll var vi lever. Om vi inte har elektricitet förlorar vi all den teknologi som hittills förbättrat vår tillvaro. Vi kan inte värma våra hem, inte förvara mat i kyl och frys, inte lysa upp våra hem och inte använda datorer och TV - allt som vi nu ser som självklart.

Alltsedan människan upptäckte att hon kan utnyttja energin i kol, olja och naturgas, har generationer levt mycket bättre liv än de som levde före dem. Och inte bara bättre liv utan också längre. Nationer med energi är platser där människor lever längre och friskare liv. Dessa länder är också rikare eftersom energi betyder industrin, jobb, transporter och alla andra attribut i det moderna livet.

Åttio-sju procent av den energi som mänskligheten använder varje sekund kommer från förbränning av någon form av fossila bränslena. Men det har inte hindrat miljöaktivister från att fördöma kol och olja som" smutsiga",  eller för att deras användning ger koldioxidutsläpp (CO2). Vad de aldrig berättar  är hur små utsläppen är och att de inte spelar någon roll för att påverka jordens väder eller klimat. De säger heller aldrig att jorden har  outnyttjade reserver som kommer att räcka i århundraden och att den moderna världen inte kan existera utan dem.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.