08 december 2014

Logik på svensk politikernivå

Många fler asylsökare får plats i Norden, påstår förre statsministern Reinfeldt:

"Jag flyger ofta över den svenska landsbygden och det skulle jag vilja råda fler att göra. Där finns oändliga fält och skogar. Där finns mer plats än man kan föreställa sig. De som hävdar att landet är fullt, de bör visa var det är fullt."

Reinfeldts nedärvda cirkus-gycklar-gener gav honom den förflugna tanken när han satt i sitt statliga luftskepp och tittade ner på de stora skogarna, att det fanns areal till många människor. Hela världens befolkning kan stå på Bornholm hette det, när jag gick i skolan. Sedan har befolkningen vuxit och om den får plats på Bornholm i dag, blir det väl som en packad buss i julmarknadstiden. Säkert finns det rum i de svenska skogarna, men jag förstår inte: hur ska främlingarna kunna hålla ut att stå där så länge? Finns det ingen bänk de kan sitta på? Och vad ska de sälja, när skogen är såld. Nej, jag begriper mig inte på politik...!


6 Kommentarer:

gäster sa...

Må så vara att det finns gott om plats i Sverige, det gör det i Sahara och Sibirien också. "Oändliga fält och skogar", vilket barnsligt argument när det varken finns jobb eller bostäder. Och han var statsminister! "We don't need no education" sjöng han i TV för att verka poppig. Ändå saknar man honom när man jämför med den nuvarande statsministern som sitter i sandlådan och fäktar med hink och spade.

Anonym sa...

Det är tur att man inte bedriver lynchjustis i Sverige. Då hade Reinfeldt legat väldigt risigt till.
Han spottar svenska folket rakt i ansiktet!

Knute sa...

Nu chartrar människosmugglarna jetplan
De asylsökande lyckosökarna har nu börjat resa till den livslånga försörjningen i Sverige med stil.

Igår landade ett privat jetplan från Beirut på Sturup i Malmö med tio personer som nu sökt asyl.

http://avpixlat.info/2014/12/16/nu-chartrar-manniskosmugglarna-privata-jetplan/

Knute sa...

“Jag ser att Reinfeldt menar att Sverige inte tillhör svenskarna. Om så är fallet kan ni överlåta Skåne, Halland och Blekinge till Danmark. Vi saknar de gamla landsdelarna.”

http://avpixlat.info/2014/12/30/dansk-politiker-till-reinfeldt-om-ni-inte-bryr-er-kan-vi-ta-tillbaks-skane-halland-och-blekinge/#more-137235

Knute sa...

Højt uddannede gentlemen?

En færge der sejler mellem Grækenland og Italien forliste for et døgns tid siden. Nu begynder rapporterne om forløbet af redningsarbejdet, at komme. Fra BT:

Den græske sopran, Dimitra Theodossiou, var ombord på færgen. Hun har fortalt til italienske medier, at hun så mænd slå på kvinder, for selv at komme først hen til redningshelikopteren.

»Det var helvede. Jeg så nogle skræmmende scener. Der var mænd, irakere, tyrkere, pakistanere på skibet, som blev sat ned for at tillade redderne at prioritere børn, ældre og kvinder. Men de klatrede, og slog og trak i folk for selv at komme frem til redningshelikopteren og i sikkerhed. Jeg blev også slået. Jeg var så rasende. Det var virkelig grimt. Jeg vil aldrig glemme det.«, fortalte Dimitra Theodossiou.

Dimitra kan efter den kommentar, hvor faktuelt korrekt den måtte være, godt begynde at se efter en ny levevej, er gættet herfra.

https://undskabenshotel.wordpress.com/2014/12/29/hojt-uddannede-gentlemen/

Knute sa...

Anders Borg sade nyligen att arbetsrätten måste förändras för att på allvar bryta utanförskapet. Att Las utgör hinder för dem som står utanför är i sig inget oerhört påstående, men har av någon anledning blivit en moderat gimmick som bara exministrar förmår kritisera. Efter sitt installationstal visade Kinberg Batra att hon dessvärre inte utgör något undantag. Under presskonferensen svarade hon på frågorna om arbetsrätten att det är viktigt med trygghet i den svenska modellen. Jaha? Och vad betyder det för dem som skulle finna det särdeles tryggt att över huvud taget komma in på arbetsmarknaden?

Om integrationen är viktigare för Moderaterna än fackliga vänskapsbetydelser är det helt orimligt att inte reformera arbetsrätten. Detsamma gäller den minst lika korporativa bostadsmarknaden där hyres- och byggregleringar länge har gjort skada. Och märk väl, för detta krävs inte ens att moderatledningen ”gör läxan” eller ”blir bättre på att utveckla politiken”. Man behöver bara utgå från den traditionsenligt marknadsliberala analysen om hur utbud och efterfrågan möts och om politikens högst begränsade möjligheter att fixa jobb och bostäder.

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/maste-moderater-avga-forst_4250223.svd

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.