15 december 2014

Det ständiga spelet, nu inför 2016

De gamla gossarna med tjocka plånböcker vill se Jeb Bush, Chris Christie eller mitt Romney i Vita Huset. Den sortens presidentkandidater som, om de kommer till makten, har samma agenda som Hillary.
 De feta katterna vill inte ha något nytt.  De vill ha samma gamla GOP som de kan fortsätta att manipulera.

De vill inte att någon ifrågasätter.  De vill inte diskutera utrikespolitik.  De vill inte höra frågor om Statens roll i det moderna Amerika och de vill verkligen inte att man pratar om “svågerpolitik” Det är den sortens politik som de levt högt på under många år. 

Förväxla inte GOPs svågerpolitik  med den fria marknaden. Jag tror inte ens att de gillar frihet, men bakom kulisserna  har de makten att bestämma Republican Partys inriktning  .


5 Kommentarer:

Svensson sa...

GOP, DEM, same-same verkar det som. Är det någon trovärdig third party candidate på gång?

Berit sa...

En kandidat som representerar TeaParty, (inget namn ännu) är väl vad man kan hoppas på.
Den moderna Tea Party står för tre mycket grundläggande saker. 1. Vi är beskattat tillräckligt redan. 2. Regering ska inte spendera mer pengar än vad den tar in. 3. Regeringen ska följa konstitutionen.

Ett stort problem för TeaParty-kandidater är att de har agerat under Republicans tak och motarbetats av “The good old boys”. Det amerikanska valsystemet går ut på att vinnaren tar hem hela potten så det är svårt att få in mer än en fot i dörren.
Varken inbitna Republicans eller Dems är de minsta intresserade av TeaPartys tre rättesnören.

Anonym sa...

Det blir nog ingen ändring förrän man bränt nuvarande dollarsedlar och binder ev. nya till guldet!

Berit sa...

Håller med dig!

Anonym sa...

USA är på dekis och värre blir det 2015-2016 när oljebubblan poppar och räddningspaketet som kongressen lydigt godkänner förstör USD en gång för alla. Då är bordet dukat för en mer auktoritär kraft att träda fram i valet 2020. Game Over.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.