20 december 2014

Go Cuba!


Jag har tidigare skrivit om Kuba på flera ställen bl.a här och här och jag är verkligen inte den som ursäktar Castro,  men det är helt uppenbart att 50 + år av USA-embargon och meningslösa reserestriktioner inte har gjort det bättre för befolkningen på ön.

 Så för en gång skull håller jag med Obama, det är dags att erkänna misslyckandet och kanske prova något annat. Endast en president som inte längre behöver oroa sig över att vinna Florida kan stiga fram och säga att det är dags att normalisera förbindelserna med Kuba.
Det är ganska uppfriskande att se de förutsägbara neokonservativa som Jeb Bush och även Marco Rubio, ( som härstammar från Kuba)…. våndas över detta meddelande.

Men det borde vara goda nyheter för alla som motsätter sig den kubanska regimen och dess förtryck. Gång på gång under de senaste 50 åren har vi sett att kulturella och ekonomiska utbyten har lyckat bättre när det gäller att fälla  auktoritära regeringar än en mängd militära åtgärder. När vi förbjuder utbyte med auktoritära regimer är det deras ledare som tjänar på det och förstärker sin makt.

USAs utrikespolitik med embargon är  dum. Allt det åstadkommer är att göra livet sämre för de människor som inte har någon makt att göra något, därför att de är hungriga och fattiga. Skicka in McDonalds och Coca Cola; det ger dem jobb och en inkomst. Låt dem smaka Amerika och det kommer att åstadkomma förändringar.

Ron Paul säger:

Det 50-åriga embargot har inte fungerat. Om målet är regimskifte har det inte lyckats och förmodligen  straffar det folket mer än regimen gör, eftersom regimen kan skylla svårigheterna på embargot.

Jag har ett bättre förslag, om USA verkligen vill att Kuba ska bli ett fritt och välmående land.  Den amerikanska regeringen bör helt ta bort alla restriktioner för amerikanska medborgare och sedan kliva åt sidan. Amerikanska turister, affärsmän, studenter och forskare kan göra mycket mer för att främja verkliga amerikanska värden än byråkrater, statligt finansierade frivilligorganisationer, och USA-finansierade propagandasändningar."

En bättre framtid för USA och Kuba  kräver helt enkelt att vår regering öppnar dörren och flyttar sig ur vägen!

4 Kommentarer:

Anonym sa...

Håller med Dig Berit. Det finns ett tragiskt moment i hela resonemanget nämligen att Obama och hans efterkommande enkelt och utan motstånd har genomtrumfat socialismen i USA och förslavat hela Amerikanska nationen med all den ofrihet som följer. Det sköter Obamacare! Sverige betraktas numera som den sjukaste och mest korrupta nationen i Skandinavien, alla toppolitiker flydde det sjunkande skeppet efter det senaste
valet. Invandrarna i skepnad av asylanter och annat löst folk kommer att bli tongivande den närmaste tiden.
God Jul och Gott Nytt År
SU

Anonym sa...

Obama vill öppna i Kuba för att straffa Putin och Ryssland. Det finns ingen godhet bakoms hans beslut, tvärtom.

Berit sa...

Anonym, jag har sett din gissning på flera ställen, du är inte ensam, fast jag tvivlar på att Putin blir störd av att USA upphör med sitt handelsförbud.

Daniel Greenfield, (sultan knish) som jag oftast håller med, men inte i detta, menar att Obama vidtar åtgärder för att rädda en kommunistregim.
Att detta är ett retroaktivt stöd för Castroregimen och hela dess historia av massmord och politisk terror. Obama försöker inte "öppna upp" Kuba som han påstår. Han gillar Kuba precis som det är; Kommunistiskt och stängt.

Knute sa...

Kuba var ett av Latinamerikas rikaste länder innan det blev kommunistiskt.

http://punditokraterne.dk/2014/12/27/embargo-eller-ej/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.