30 december 2014

Guld och Rubel

SBs kommentar till min tidigare posting, ”Underskatta inte Ryssen” är tänkvärd och bra 
och kräver en speciell egen plats.


Så här säger han:

"Jag tror istället att någonting annat ligger bakom rubel-krisen. De som strävar efter ”Den Nya Världsordningen” strävar efter att få kontroll över alla världens centralbanker. Det ingår också i deras strävan att lägga beslag på allt guld och silver för egen del för att istället ge ut papperspengar, som trycks upp från tunn luft utan någon annan ansträngning från bankägarna än en knapptryckning.

  De har redan kontroll över hela västvärldens centralbanker och genom detta också hela banksystemet.
I västvärlden har de dessutom lyckats tillskansa sig guldreserverna genom lurendrejeri. Tyskland har t.ex. placerat hela sin guldreserv i Federal Reserve. Fed är en privat bankkartell på 4-5 av de största bankerna i USA, som stjäl produkten av den amerikanska befolkningens slit och släp. Det är som att placera sin guldreserv hos ”Björnligan” (i Kalle Anka) och tro att de ”ser efter” guldet.

  När Tyskland för något år sedan ville ha tillbaka sitt guld så uppgav Federal Reserve att detta var mycket besvärligt och skulle ta upp till 7 månader. Nonsens ! När Tyskland sedan bad att få inspektera det så gick inte detta för sig av säkerhetsskäl (???). Nu har Holland bett att få tillbaka sin guldreserv av tjuvligan i Federal Reserve. Skall bli intressant att se hur det går. Sverige har sin guldreserv (= 10.000 guldtackor värda 37 miljarder kronor), utplacerad på 5 centralbanker: New York, London, Canada, Schweiz och Sverige.

  Bankeliten har inte ännu kontroll över det ryska eller kinesiska bankväsendet och inte heller dess guld och silver. Jag tror att dessa valutamanipulationer med den ryska rubeln är ett försök att lura till sig det ryska guldet och senare ta över deras guldreserv. Så gjorde George Soros med den svenska guldreserven i början på 1990-talet. Han är igång fortfarande och föreslås t.o.m. bli chef för Ukrainas centralbank där bara för några veckor sedan 90% av guldreserven försvunnit på ett mystiskt sätt.

  När den finansiella eliten, har allt guld i sin hand, och har hand om alla sedelpressar, kontrollerar de hela världen. Då bestämmer de ”vem som kan köpa och vem som kan sälja” som det står i Johannes Uppenbarelse. Så länge man har guld och silverpengar i sin hand och kan försvara det med vapen i hand kan man köpa och sälja. Men när detta tas ifrån en och ägodelarna bara blir till papperslappar eller en digital siffra hos banken kan de förklaras ogiltiga eller suddas ut hur lätt som helst. Tänk på det nu när alla mynt och t.o.m papperspengar försvinner.

/SB

4 Kommentarer:

Anonym sa...

Putin ser lite annorlunda på detta. I en artikel på Breitbart skriver han [via sin amerikanske skribent]:
"Min sidekick Dmitry Medvedev har övertygat mig om att den verkliga resursen i framtiden inte är olja, inte naturgas, inte ens guld. I stället är det IQ, adrenalin och koffein – det som håller high tech igång."
http://www.breitbart.com/big-government/2013/12/27/new-year-decadent-americans/
Jag menar att han har rätt. Saudiarabien har gott om olja – men bidrar just inte med något annat. Israel, däremot, ett litet land på 7 miljoner invånare, bidrar i hög grad till världens kunnande, dess framsteg. Trots att man – tills olja och gas upptäcktes rätt nyligen – inte har några nämnvärda naturresurser. (Apelsiner?)
Om du klickar på författarnamnet längst upp får du upp en lista över Putins [fyra] artiklar i Breitbart, från 8 aug till 27 dec 2013:
http://www.breitbart.com/author/vladimir-vladimirovich-putin/
/ Steve

Anonym sa...

Dessvärre så tyder allt på att SB har rätt. Det världen kan hoppas på är att folk som Paul Craig Roberts och andra i USA kan väcka det sovande folket på andra sidan Atlanten. Här i Europa har vi ju flera partier som UKIP, Le Pen och andra som är emot denna utveckling.

Benny

Berit sa...

En annan sak Ryssland skulle kunna göra enligt PC Roberts, vore att använda sitt dollarinnehav för att köpa upp hela västvärldens nu så billiga rubel och därefter kräva att alla som handlar med Ryssland måste antingen göra det med rubel (omvärderade till dollar), eller guld eller vara medlemmar i BRICS-länderna, vilka kan betala med sin egen valuta till gemensamt överenskomna valutakurser.

Anonym sa...

Steve
Jag tror att du har missuppfattat denna posting. Den handlar inte om att en nations viktigaste rikedom är dess folks bildningsnivå, dess arbetsmoral och uppfinningsrikedom och inte deras naturtillgångar, vilket förvisso är sant.
Den handlar istället om att man med papperspengarnas och de elektroniska pengarnas hjälp på ett mycket listigt men enkelt sätt kan stjäla produkten av folks bildningsnivå, arbetsmoral och uppfinningsrikedom och också naturligtvis deras naturtillgångar. Och detta utan att någon förstått hur detta går till. Det förvånar mig inte alls att Putin har skrivit som han gjort (om det nu är han eller någon annan som författat artiklarna). Det här gänget i ”Björnligan” har under minst hundra år lurat skjortan av alla politiker världen över.
Så går t.ex. redan idag 54% av alla inkomstskatter i USA till att betala räntor till ”Björnligan” (=Federal Reserve och andra liknande banker). Och väldigt få människor (och framförallt inga vanliga politiker) förstår hur det har kunnat bli så här.
På samma sätt som man kan stjäla från enskilda människor kan man också stjäla produkten av hela nationers slit och släp. Och vid denna stöld spelar kontrollen över guldet en nyckelroll.
/SB

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.