10 december 2014

Inte så lite hycklande


FN: s klimatkonferens slår rekord vad gäller koldioxid.

LIMA, Peru (AP) - De nuvarande FN:s klimatförhandlingar blir det första att neutralisera alla växthusgaser de genererar. De lovar att kompensera genom att skydda värdlandet Perus skogar i tre olika reservat, säger arrangörerna.

     Nu till de dåliga nyheterna: Konferensen Lima förväntas ha alstrat mer koldioxid än alla FN:s klimatmöten hittills.

     "Mer än 50.000 ton koldioxid är en förhandlings-börda för den globala uppvärmningen och är  ca 1 1/2 gånger normen," sade Jorge Alvarez, projektkoordinator för FN: s utvecklingsprogram.

     Arenan är en stor anledning eftersom den måste byggas.

     Elva fotbollsplaner av tillfälliga strukturer konstruerades för 13-dagars förhandlingar på en plats som för  tre månader sedan var ett tomt fält bakom Peru-arméns högkvarter. Man lade betong, installerade avlopp och färdiga komponenter flögs in från platser så långt bort som Frankrike och Brasilien.

    Solen mitt på dagen här kan vara rent obehaglig, men Lima-solen är inte pålitlig.  Det är en anledning till att man inte använde solpaneler.

     För el är man helt och hållet beroende av dieselgeneratorer.

     Arrangörer hade planerat att dra ström från Perus el-nät, vilket till cirka 52 procent kommer från vattenkraft. "Vi arbetade för att uppgradera transformatorer och generatorer, men av någon anledning fungerade det inte," sade Alvarez.
——————————
“…..men av någon anledning fungerade det inte ", sade Alvarez."

Det säger allt om miljöaktivisternas ”blinda vördnad till allt som kan uppfattas som ”grönt "och en vilja att använda andras pengar till det, oavsett resultat. . .
Tror ni att de kan minska "växthusutsläpp" om de slutar mötas för att prata om utsläppen av växthusgaser?
Klimatförändringarna har varit ett bedrägeri i flera år, och det är ett dyrt sådant, som kostar oss miljoner och håller tillbaka vår ekonomi. Alla människor borde utbilda sig i ämnet.

5 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Tänk vad mycket tid, pengar OCH miljö dom kunde ha sparat genom att använda Skype eller dyl. istället!

Berit sa...

Men Ann-Marie, det är ju inget roligt med det! Ingen betald resa till främmande land, inga goda gratis-drinkar, middagar och luncher.

Ann-Marie sa...

Naturligtvis tänker jag alldeles för praktiskt..... ;o) Glömde det där med gratisresor, gratisdrinkar, gratishotell, gratismat på skattebetalarnas bekostnad.
Det är väl därför som jag aldrig skulle bli en bra politiker?

Anonym sa...

Vi får ändå vara glada för att Romson tog tåget till Lima och därmed bidrog till att rädda jorden.

Alla de fattiga länderna - vilka samtliga är fattiga för att de har otur - fokuserar naturligtvis dreglande på hur många pengar de skall kunna klämma ur de av skuld uppfyllda västerlänningarna. Slantar som självklart INTE kommer att fortsätta att gynna korrupta dysfunktionella samhällen med en tjyvaktig "elit". Jag blir så trött.

Erik

Knute sa...

Activists from Greenpeace placed a banner next to a figure of a hummingbird, carved more than 1,500 years ago, in a bid to highlight the case for action at the UN climate summit in Lima.

‘They are absolutely fragile. They are black rocks on a white background. You walk there and the footprint is going to last hundreds or thousands of years.
And the line that they have destroyed is the most visible and most recognised of all.”

https://hodja.wordpress.com/2014/12/12/greenpeace-odelaegger-peruvianske-nazca-linjer-for-at-promote-sig-selv/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.