11 december 2014

John Boehner sviker Amerika


Hur många gånger måste vi genomlida  detta innan folk fattar att Boehner (R) och Co har absolut inget intresse av att minska regeringens storlek? Han och hans kumpaner har återigen svikit de miljoner väljare som trodde att de skickade ett allvarligt meddelande i förra valet.

Jag har varit kritisk mot Boehner långt innan han blev Speaker of the House och med goda skäl. Huvudsakligen därför att han agerar som ett hjälplöst barn som inte gör någonting.
“Stor i orden men liten på jorden,” vilket framgick tydligt under debatterna om lånetaket,  om Keystone Pipeline, om arbetsgivaravgiften, som han misslyckades med på ett spektakulärt sätt .
Han är antingen övermåttan oduglig,  eller också springer han Obamas ärenden.

John Boehner vill ge Obama allt som Obama vill ha - 1100000000000 dollar. Detta kommer att finansiera hela räkenskapsåret och inte bara de två månader som varit tillräckligt tills Republicans ta över senaten.
Senatens “Demorats” ger inte efter. Varför skulle de? Boehner ger dem hela klabbet. Republicans vann en stor seger i november och Boehner gör det han är bäst på:  han kliver på bussen som körs av Harry Reid till första januari. “Vi vill inte ha problem. Vi vill inte ha konflikt. Vi ska komma överens. Du sitter i förarsätet fram till januari. Du väljer destination. Vi ska sitta bak i bussen. Vi har rösterna. Inget bråk. Inget krångel.”

Det finns fortfarande väljare som tror att om man vinner nästa val kommer det att ”förändra allt."
 De tror fortfarande att  tvåparti-teatern i Washington betyder någonting annat än en charad för att hålla väljarna nöjda med ett årligt budgetunderskott på  500 miljarder dollar.

”Vi vann! Vi vann!”
 Men vad vann vi?

3 Kommentarer:

Anonym sa...

Vad USA behöver är ett system med fler partier än de två snarlika korrumperade maktpartierna. Nu är det väl så att klanerna som styr dessa partier inte är intresserade av att släppa ifrån sig makten. Dock har allt fler medborgare i USA genomskådat den politiska charad som utspelas i Washington. Till saken hör att det är dessa klaner som bestämmer vem man ska släppa fram som president men den yttersta makten i USA finns kvar hos dessa klaner oavsett vem som valboskapen "väljer" som president. Och som utsedd president har du inte mycket att välja på, lyd order eller få sparken alternativt en etta med jordvärme. Det är den bistra politiska verkligheten i demokraturens USA.

Benny

Ann-Marie sa...

Det är pga av Boehner och hans kumpaner som TEA party finns. Folk har fått nog av att Demokrater och Republikaner är av samma skrot och korn. Ungefär som sjuklövern i Sverige är av samma skrot och korn.... Folk vill ha något mer och därför vänder dom sig till SD och TEA partiet....

Anonym sa...

När historien skrivs kommer det säkert att visa sig att den som verkligen förrådde det amerikanska folket var John "SCOTUS" Roberts som tillät Obama att förslava dem med 2.500 sidor "obamacare" med tillhörande 32.000 sidor detaljregleringen. John Boehnor betraktar nog amerikanarna mest som ett patetiskt fyllo. Läs Peter Schweizer's "Extortion"!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.