16 december 2014

Knack, knack, var är pistolen?


I förra veckan publicerade Wisconsin Public Radio en artikel om att polisen i Beloit i sina
ansträngningar att reducera våld erbjuder kostnadsfri hjälp att genomsöka invånarnas bostäder för att se om deras hem innehåller några vapen som de, husägarna, kanske inte känner till att de har.

 Jag skojar inte - det är sant. 

Polischefen Norm Jacobs tycker faktiskt att det är en bra idé. Hans förhoppning är att några invånare kommer frivilligt att be att få sina hem genomsökta och att man kommer att hitta vapen relaterade till brott.
 Han gör också en liknelse mellan vapenvåld och Ebola.

 Jacobs sade att han förväntar sig inte att de ska bli nedringda med önskemål om att de ska genomsöka hemmen, men han hoppas ändå att programmet kommer att uppmuntra folk att tänka på vapenvåld som en infektionssjukdom som ebola, och att en inspektion av ett hem är som ett vaccin för att hjälpa till att bygga upp staden immunförsvar.

Bortsett från att vara ett av de mest orealistiska sättet att förhindra vapenrelaterade dödsfall, vem förväntar man sig ska delta i detta program? Brottslingar, laglydiga medborgare, korrupta regeringstjänstemän?
Tror polischefen att kriminella personer vill ha sina hem genomsökta?
Vad händer om en polisman hittar droger eller annat olagligt ? Tänk om polisen misstänker att en husägare är en olämplig förälder? Och kanske den mest självklara frågan - vem glömmer att de äger en pistol och var de förvarar den?
Har någon någonsin gömt en pistol i ett Cornflexpaket och glömt det och känt sig tvungen att be polisen om hjälp att hitta den?

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Familje och boende situationer kan ju vara ganska skiftande i och för sig? Det hela låter litet som ett förslag från patrullpoliser snarare än en skrivbordskonstruktion?
/martin

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.