16 december 2014

Obama nämner inte ens Taliban


I sitt officiella fördömande av massakern i Pakistan, som resulterade i att över hundra gymnasieelever dödades, undvek Barack Obama att nämna de som var ansvariga för massmorden, nämligen Talibanerna.
Han fördömde visserligen den "fasansfulla attacken" och lovade att fortsätta att hjälpa Pakistan att ”bekämpa terrorism och extremism," men terroristgruppen namnges aldrig.

Här är uttalandet i översättning:

     “USA fördömer i starkaste möjliga ordalag dagens fasansfulla attack mot Army Public School i Peshawar, Pakistan. Våra hjärtan och böner går ut till offren, deras familjer och anhöriga. Genom att rikta denna avskyvärda attack mot studenter och lärare , har terrorister återigen visat hur fördärvade de är. Vi står på folkets sida  i Pakistan, och understryker USAs engagemang för att stödja Pakistans regering i dess ansträngningar att bekämpa terrorism och extremism och att främja fred och stabilitet i regionen.”

Som Weekly Standard påpekar har de pakistanska talibanerna förklarat att de tar på sig ansvaret för attacken. Pakistanska tjänstemän säger att minst 126 människor mördades (mer än 100 av dem var barn), medan 122 skadades och många togs som gisslan.
2 Kommentarer:

Knute sa...

Pakistan har precis drabbats av sin version av Beslan: minst 130 personer, de flesta av dem barn, dödades i en jihadattack mot en skola i Peshawar utförd av talibaner.

I kölvattnet av gisslantagandet i Sydney, är denna fasansfulla händelse en påminnelse om att islamiska terrorattacker inte är riktade enbart mot icke-muslimer, men också mot muslimer som inte är islamiska nog.

http://gatesofvienna.net/2014/12/et-tu-pakistan/

Knute sa...

Det är inte första gången muslimska terrorister attackerar en skola.
Första gången (?) var 1974, då palestinska arabiska terrorister attackerade en skola i staden Maalot och hann mörda 25 barn innan IDF ingrep.

https://hodja.wordpress.com/2014/12/17/aegte-islamisk-at-angribe-en-skole-og-myrde-132-born-og-12-laerere/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.