06 december 2014

Polisstaten


Det är politiker som skapar polisstaten och de gör det genom att införa så många lagar och regler som de kan komma på. Om dessa lagar och regler motsäger varandra är det ännu bättre.

Fallet nedan med Eric Garner är en påminnelse om att Regeringen är Makt, och ju större regering desto mera makt och våld.
Om vi vill att regeringen ska använda mindre våld måste vi se till att vi har mindre inflytande. Det är meningslöst att tro att kvotering eller andra typer av särbehandling kommer att minska polisvåld.

Faktum är att för varje lag,  oavsett hur liten eller oviktiga den tycks vara,  oavsett om det är ett grovt brott eller en liten förseelse - alltifrån massmord till att korsa gatan mot rött ljus - för varje lag, kan en situation uppkomma när en polis lagligt kan döda oss.

Det enda sättet vi kan minska dessa typer av dödsfall är att se till att regeringen får mindre inflytande och vi kan göra det genom att minska antalet lagar. Eric Garner sålde en vara som är laglig i hela landet. Den verkliga frågan här är:  “Varför var det han gjorde olagligt?”
Han dog därför att politiker tvingar polisen att bli skatteindrivare.
Det finns inget omoraliskt, oetiskt eller skadligt i att en person säljer en laglig produkt till en annan person till ett rabatterat pris. Köpare och säljare - de enda två parter som är inblandade här - drar båda nytta av ett sådant frivilligt arrangemang.

Staten kan liknas vid Maffian som strävar efter att blanda sig i alla möjliga affärer, om de kan.
Både maffian och regeringen använder våld för att få vad de vill ha och i utbyte erbjuder de visst skydd “mot invasion”. Båda dessa organisationer visar upp många likheter.
Regeringar får sina intäkter genom tvång. Vissa människor betalar regeringen för att de uppskattar de tjänster de får (precis som maffian) men de flesta människor betalar, eftersom de annars hamnar i fängelse.  Regeringen gömmer sig bakom ett antal olika skepnader för att samla mer pengar för sin verksamhet och kallar det "skydd, utbildning och förbud."

Från Atlas Shrugged:

"Trodde du verkligen att vi vill att dessa lagar åtlyds?”, sade Dr Ferris. "Vi vill att de ska brytas. Det är bäst om  du fattar att det inte är en massa scouterna du har att göra med ... Vi är ute efter makt och vi menar det ... Det finns inget sätt att härska över oskyldiga människor. Den enda makt någon regering har är makten att slå ner på brottslingar. När det inte finns tillräckligt många brottslingar ser man till att skapa dem.  Man bestämmer att det är så många aktiviteter som är olagliga att det blir omöjligt för människor att leva utan att bryta lagar. Vem vill ha en nation av laglydiga medborgare? Vad finns det att hämta där?  Genom att skapa den typ av lagar som varken kan åtlydas eller objektivt tolkas - skapar man en nation av lagbrytare - och sedan tjänar man pengar på brottsligheten. De är systemet, mr Reardon. Det är spelet, och när du förstår det, kommer du att bli mycket lättare att handskas med. "
-------------------------
Vänsterns krav på höga skatter dödade Eric Garner och nu protesterar Vänstern därför att han är död.
Garners sista ord var: “Jag kan inte andas” och han talade för oss alla som sakteliga kvävs under nya skatter, avgifter och lagar.

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Älskar Ayn Rand

aos

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.