09 december 2014

“Rasifierad”

“Rasifierad” är ett modeord som ibland används av människor som är fixerade vid sin etniska tillhörighet och säger sig vara offer för “vithetsnormen”. En människas familj och ursprung är ju viktig för identiteten, men varför tro att man automatiskt är ett offer bara för att man inte är vit? Några av de som klagar högst kommer från Mellanöstern och har ljus hud, så det handlar snarare om kulturella skillnader än ras. “Rasifierad” verkar ha blivit ett kodord som “kränkta” personer med utomeuropeisk bakgrund använder om sig själva.

Många gånger beskrivs kritik av islam felaktigt som rasism riktad mot muslimer. Ett listigt trick för att i skydd av religionsfriheten utbreda denna människofientliga lära som predikar krig mot alla icke-muslimer. De som i verkligheten blir “rasifierade” och råkar ut för rasfördomar är vita svenskar, ett av de minst rasistiska folken i världen. Och media hänger på. För några år sen var det “rasistiskt” med pepparkaksgubbar i Luciatåget, men inte nog med det, nu har den kristna högtiden Lucia mer eller mindre fullständigt avskaffats i skolor och förskolor. Halal ska det vara. Slut på det roliga.

    Alldeles för vit

8 Kommentarer:

Anonym sa...

Fast kan inte ordet vara bra för människor som har en postmodern/västerländsk/storstadkultur men har sitt ursprung utanför europa? En identitet? Problemet är att politiska människor vill hetsa fram konflikter, för att få makt och pengar?

Knute sa...

Till skillnad från i stort sett resten av världen är européerna på ett förnämligt sätt inställda på att se bort från etniska kännetecken. Vi bedömer individer just som individer, ett stort europeiskt arv.

Men i takt med att politikerna fortsätter sin självmordskurs med massinvandring blir européerna alltmer radikala i sina politiska ambitioner.

http://mortenuhrskov.dk/en-britisk-undersoegelse/

Knute sa...

“Islam är en ras, att vara emot islamiskt herravälde är att vara rasist”

http://tundratabloids.com/2014/12/muslim-agitprop-in-the-guardian-islam-is-a-race-to-be-against-islamic-supremacy-is-to-be-racist.html

Knute sa...

Prins Charles: Muslimska krigare som halshugger människor är inte problemet, däremot internetleverantörer som tillåter att halshuggningsfilmer visas online...

http://sheikyermami.com/cartoonphobia-dark-ages-climate-change/

Knute sa...

På luciadagen ringlade ett långt demonstrationståg genom Malmös centrum. Flera tusen shiamuslimer deltog i en manifestation för att högtidlighålla en sedan länge död martyr. Jag stod på en trottoar och såg dem alla passera förbi. Något luciatåg syntes däremot inte till.

http://avpixlat.info/2014/12/16/vem-far-gifta-sig-med-vem/#more-136041

Knute sa...

Halal-marinerade förskolor

Familiefar: Daginstitutioner er islamiserede, min ældste dreng mobbes på grund af sine ‘blå øjne’

http://www.uriasposten.net/archives/63853

Knute sa...

Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP) aviserar att hon ämnar ge den vänsterradikala, sexistiska och rasistiska rekryteringsorganisationen med det missvisande namnet Rättviseförmedlingen i uppdrag att implementera en mer strukturell diskriminering av män och etniska svenskar vid rekrytering av medarbetare till svenska myndigheter och bolagsstyrelser.

Det var i januari förra året som den nytillträdda ordföranden Seher Yilmas aviserade att den tidigare radikalfeministiskt sexistiska rekryteringsorganisationen Rättviseförmedlingen avsåg att vidga sitt diskrimineringsperspektiv och även börja diskriminera personer med etniskt svensk bakgrund. Organisationen anser att det är fel att låta meriter som utbildning, yrkeserfarenhet och lämplighet avgöra vem som får en anställning eller ett uppdrag. I stället menar man att alla befattningar bör tillsättas utifrån kön, hudfärg och etniskt ursprung.

http://avpixlat.info/2015/03/02/kulturministern-ger-sexist-och-rasistorganisation-uppdrag-att-diskriminera/#more-141839

Knute sa...

Statstelevisionens hudfärgsregistreringar

SVT genomförde i veckan en granskning i vilken de ville undersöka hur stor den etniska spridningen är i Sveriges största börsbolagsstyrelser och ledningar. Utgångspunkten, som jag antar ska motivera att våra skattepengar används till detta, tyckts vara att en större blandning och representation av olika hudfärger är önskvärd.

Att som SVT tro sig kunna fastslå hur kompetensprofilen ser ut i en grupp, enbart på grund av utseendemässiga kriterier, är imbecillt.

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/snart-mater-vi-skallar-igen_4372923.svd

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.