23 december 2014

Speciella privilegier för tjockisar

Om ni inte visste det förut så får ni veta det nu:  Man medverkar till den globala uppvärmningen om man bantar, så gör inte det.  Det finns ytterligare en anledning att ta en extra portion av skinkan och gröten också,  för EUs överherrar har bestämt att om man är extremt överviktig är det ett handikapp som berättigar till speciella förmåner.

Företag inom EU måste tillhandahålla extra stora stolar, speciella parkeringsplatser och lättare arbetsbördor. Man får inte heller avskeda någon som inte klarar jobbet för att de är feta, eller låta bli att anställa någon av samma anledning.
En gång i tiden ägde jag ett gym och hälsocenter i en svensk stad och jag anställde bara friska, sunda, vackra, vältränade män och kvinnor. Det skulle jag inte komma undan med nu.

Bestämmelsen verkar väldigt godtycklig eftersom man inte definiera på vilken nivå klinisk eller svår fetma kan klassas som funktionshinder.
Viktigt är också att  EU domstolens ignorerar ursprunget till funktionshindret, så även om fetman orsakas av överätande bortser man från personligt ansvar.


0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.