30 januari 2015

Apropå Hägglunds avgång som KD-ledare

Kristdemokratiska Ungdomsförbundets ordförande Sara Skyttedal: ”På senare tid har en ny grundlagsfientlig rörelse slagit rot i Sverige: Islamismen”

I en debattartikel i Expressen skriver Skyttedal att ”denna rörelse” är det största internpolitiska hotet mot demokratin i vår tid.

   

Även Göran Hägglund har vågat sticka ut hakan. Den 28 december skrev han att invandringens kostnader måste sänkas. Han är arg för att Sverige blivit ett land där ingen diskuterar hur samhällsproblem ska lösas för att alla är upptagna med att klistra etiketter på varandra.

Hägglunds minne är kort:

"Den 28 augusti, drygt två veckor före valet i höstas, slog en bomb ner i KD-lägret. Sara Skyttedal, ordförande för partiets ungdomsförbund KDU, gjorde då ett migrationspolitiskt utspel på DN Debatt.

Den som läste artikeln utan känslomässigt tunnelseende med automatisk ankomst i SD-land kunde se ett initierat försök att diskutera de ökande migrationsströmmarna utifrån utmaningar inom bostadspolitiken, en hermetiskt sluten arbetsmarknad och en havererad integrationspolitik.

Och ja, kostnaderna för detta.

Nyckelmeningen var dock: Vi måste på ett seriöst och faktabaserat sätt börja diskutera var gränsen går för hur många asylsökande Sverige kan ta emot på kort sikt.

Det tog snabbt, ursäkta uttrycket, hus i helvete.

Sara Skyttedal utsattes, bildligt talat, för en veritabel arkebusering av sina egna partikamrater.

Hennes företrädare Ella Bohlin undrade vad som hänt med hennes gamla ungdomsförbund och twittrade: Förmodligen det sämsta jag läst. Jag skäms.

De här åsikterna finns inte inom KD, sade riksdagsledamoten Caroline Szyber (KD) till Svenska Dagbladet. Till Aftonbladet sade hon: Jag fick huvudvärk. Det var mycket känslor. Jag blev både arg och besviken och irriterad.

Även riksdagsledamoten Désirée Pethrus (KD) tog avstånd och skrev på Twitter: Jag mår illa. Till Aftonbladet sade hon att det här var totalt avskyvärt.

Göran Hägglunds utspel har tagits emot som ett öppnande för en vettig diskussion om migrationspolitikens utmaningar.

Ändå väcker han i stort sett samma frågor, av exakt samma ekonomiska anledningar, som Skyttedal gjorde. På KD-fronten är det tyst. Bohlin, Szyber och Pethrus har inte anmält vare sig huvudvärk, illamående eller skamkänslor.

Det finns många inom kristdemokraterna som idag är skyldiga Sara Skyttedal en ursäkt."

10 Kommentarer:

Biskop Kyrillos sa...

Frimodigt att säga sanningen, hoppas partiet vill anamma hennes ord.

Knute sa...

Tysk präst predikar från Bibeln och anklagas för hatpropaganda för att ha citerat första budet: “Du skall inga andra gudar hava jämte mig.” Allah är inte Bibelns Gud.

https://hodja.wordpress.com/2015/01/31/tysk-praest-praediker-fra-bibelen-hatespeech/

Knute sa...

IS-krigare bäddas in i den pågående flyktingströmmen från Mellanöstern, och anländer till Sverige under täckmantel av att vara flyktingar.

– Vi känner till att det finns personer med avsikt och förmåga att begå terrorhandlingar i landet, säger Säpo.

http://snaphanen.dk/2015/01/30/isis-this-is-how-we-send-jihadis-to-europe/

http://www.expressen.se/nyheter/uppgifter-is-smugglar-terrorister-till-sverige/

gäster sa...

Kallt som IS

Mona Sahlin har nu antagit en ny form: Psykolog. Då hon debatterade i P1 med Devin Rexvid, själv svensk-iranier, försökte hon knäppa honom på näsan med sin banala och kulturrelativistiska tuggummiretorik. Att förkasta islamism som det största hotet mot det civiliserade samhället lät sig inte göras.

"......jag har träffat en liten kille som blev sjutton år. Han hade en jättejobbig uppväxt och av olika skäl hittade de här rekryterarna honom och drog med honom till Syrien. Han dog i sin första strid...."

Sagt av Mona Sahlin. No comments.

Devin Rexvid har dykt upp som en Venus på himlen med sin djupa förvissning om islamismen som en följd av islam. Han får sina saftiga artiklar publicerade p g a sin bakgrund i Iran. Han kallar sig för f d muslim för att understryka sin kunskap om religionen inifrån.

http://majgrandmo.blogspot.se/2015/01/kallt-som-is.html

Knute sa...

Uppmaningar till våld mot icke-muslimer förekommer 347 gånger i Koranen!

"Kill the unbelievers wherever you find them." Koran 2:191
"Make war on the infidels living in your neighborhood." Koran 9:123
"When opportunity arises, kill the infidels wherever you catch them." Koran 9:5
"Any religion other than Islam is not acceptable." Koran 3:85
"The Jews and the Christians are perverts fight them." Koran 9:30
"Maim and crucify the infidels if they criticize Islam" Koran 5:33
"Punish the unbelievers with garments of fire, hooked iron rods, boiling water melt their skin and bellies." Koran 22:19
"The unbelievers are silly urge the Muslims to fight them." Koran 8:65
"Muslims must not take the infidels as friends." Koran 3:28
"Terrorize and behead those who believe in scriptures other than the Qur'an." Koran 8:12
"Muslims must muster all weapons to terrorize the infidels." Koran 8:60

Knute sa...

Ska vi godta att en statsminister ljuger?

Nu, två månader efter statsministerns löfte att avgå om hans budget föll, sitter han ännu kvar på sin post. Det är tid att ställa frågan om det är acceptabelt att Sveriges statsminister farit med osanning, att han ljugit, skriver Aron Modig (KD) och Tuve Skånberg (KD).

Vi menar att det kan finnas grund för att statsministern brutit mot saklighetskravet i regeringsformen 1 kap. 9 § när han for med osanning i fråga om att han skulle avgå i samband med att hans budget föll den 3 december. Kristdemokraterna har därför anmält frågan till riksdagens konstitutionsutskott för att få den prövad där.

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/ska-vi-godta-att-en-statsminister-ljuger_4305683.svd

Knute sa...

”Fördömandet av Skyttedal är bortom rim och reson”

På kort tid har två artiklar skrivits om två aspekter av det svenska flyktingmottagandet. Den första av Boel Godner (S) och den andra av Sara Skyttedal (KD). Artiklarna är identiska i sitt principiella resonemang, ändå möts den ena av förståelse och den andra av ett ramaskri. Vredesutbrotten visar hur överspänd den svenska debatten är.

Den flyktingpolitiskt felfördelade bördan, det integrationspolitiska misslyckandet att inte komma ut i förvärvsarbete och utanförskapsområden som blir allt fler, är verkliga. Verop båtar föga.

http://www.dagenssamhalle.se/debatt/foerdoemandet-av-skyttedal-aer-bortom-rim-och-reson-10446

Knute sa...

Vårdnadsbidraget erbjuder föräldrar med barn i åldern ett till tre år en möjlighet att stanna hemma längre. Det omfattar 3000 kronor per månad. I Sverige förespråkas vårdnadsbidrag framför allt av Kristdemokraterna, men även av Sverigedemokraterna.

"Eftersom barn mellan ett och tre år inte kan föra sin egen talan är det en plikt för oss att göra det. Vårdnadsbidraget har gjort det möjligt för föräldrar att kunna tillbringa de första viktiga åren hemma och tillgodose det barnen kräver. Låt inte den möjligheten försvinna," skriver Mattias Karlsson (SD) och Paula Bieler (SD).

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/sd-fordubbla-vardnadsbidraget_4321161.svd

Knute sa...

I det berömda “Verklighetens folk”-talet i Almedalen för några år sedan talade Hägglund om klyftan mellan den vardag i vilken de allra flesta befinner sig och en samhälls- och kulturdebatt som blir allt mer perifer.

Det tror jag många är attraherade av. Som motsäger sig kvoterad föräldraförsäkring (”individualiserad” som George Orwell tydligen skulle ha sagt), som känner att de har både rätt, skyldighet och förmåga att själva ta ansvar över sina liv, sina barns skolgång och uppfostran osv. Att de själva och deras barn inte är pjäser i olika partiers ambitioner att nå statistiska mål om jämställdhet eller samhällelig likhet.

De som inte vill ha en massa förvuxna SSU:are eller LUF:are beskäftigt petandes i tillvaron. Som inte vill ha mer av gapig kulturradikalitet.

Min bild är att det finns väljare som är mottagliga för ett sådant budskap, men problemet är att det är svårt att förankra det i själva partiet.

http://blog.svd.se/ihogermarginalen/2015/02/02/verklighetens-folk-soker-verklighetens-parti/

Knute sa...

Politiskt försökte först Ny Demokrati och därefter Kristdemokraterna att med begreppet ”verklighetens folk” lyfta fram det suntförnuftliga perspektivets värde. Verklighetens folk var de som lever ett alldeles vanligt, hederligt arbetande liv och för vilka politik kommer i andra hand”. Dåvarande KD-ledaren Göran Hägglund skrev år 2009:

Sveriges radikala elit har kommit att bli den nya överheten. De som under flagg av att företräda minsta lilla påfunna rättviseanspråk har satt upp ett formidabelt minfält av ideologiska teorier, där konstruktioner, kategorier och förtryckarstrukturer ligger om vartannat. Den ena idén mer akademiskt tillskruvad än den andra och allt med udden ytterst riktad mot vanligt folks sätt att vara. Runt om i Sverige, i organisationer, medieredaktioner, politiska partier, talar de om för andra hur de skall leva sina liv.
Den som exempelvis råkar gilla tavlor som föreställer något bör till exempel göra avbön direkt; då har man nämligen nazistiska böjelser, har det meddelats från flera håll i sommarens kulturdebatt. Och den som vill starta ett företag skall inte tro att han eller hon själv får bestämma vilka som skall leda det utan att först fråga Mona Sahlin – anser Sahlin själv.
Minns också den förre Jämo:n Claes Borgströms uttalande för en tid sedan, att svenska mäns kvinnosyn kunde liknas vid talibanernas – och kvinnornas kvinnosyn också för den delen. På Lunds universitet ligger man redan i framkant på detta populära område: Där skall miljöerna certifieras ur ett genusperspektiv
Och miljöpartiets Yvonne Ruwaida har för sin del förklarat att Sverige behöver en myndighet för normkritik. En myndighet som bland annat skall svara för opinionsbildning och bidragsfördelning och som aktivt skall motarbeta de normer och föreställningar som präglar folkflertalet.
Bara några exempel på den slags verklighet som med djupaste gravallvar upptar överhetens energi trots att den egentligen hör hemma i Monty Pythons repertoarer. Man förundras.

https://morklaggning.wordpress.com/2016/09/05/klyftiga-dumskallar/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.