01 januari 2015

Det är så tröttsamt

Little Orphan Annie var en tecknad serie som var mycket populär i USA under många år. Den inspirerade till både musikaler och filmer. Jag kommer inte ihåg om jag någonsin såg den som serie i Sverige men man gjorde en musikal 1979, som hade premiär på Folkan och där Pernilla Wahlgren spelade Annie och Sigge Fürst var Warbuck.

Nu är Annie back i USA men i denna film-version är hon naturligtvis svart och varuhuskedjan Target kritiseras  skarpt av arga konsumenter därför att de använder övervägande vita modeller för att främja en ny klädkollektion inspirerad av nyinspelningen av succémusikalen Annie,  vilken har en afrikansk-amerikansk skådespelerska i huvudrollen. 

     En Change.org petition som utfärdats av inspirationstalare L'Sean Rinique Shelton, kräver att Target tar bort de "respektlösa" butiksbilderna och ber den 11-åriga stjärnan, Quvenzhané Wallis  om ursäkt.
(uttala det namnet om ni kan)

     "I den nuvarande atmosfären av stinkande rasism och uppdelning bland amerikaner, ska inte Target visa respektlöshet mot Quvenzhané Wallis och strö mer salt i såren när det gäller ras-relationer, säger Ms Shelton ..”

Annie har varit vit alltsedan serien skapades 1924 men jag är helt övertygad om att ingen skulle bry sig om vilken hudfärg hon har i den nya filmen om inte Ms Shelton gjort affär av det.  Men nu är det rasistiskt om en affärskedja inte fjäskar för en ny film och MS. Shelton fattar inte att hon gör sig enbart löjlig.  All reklam numera visar människor av olika raser i sina filmer och affischer. Man ser alltid en vit, en svart och en asiat och naturligtvis måste någon av dem vara kvinna, så Target har naturligtvis en svart flicka med som modell.Att bara visa en svart flicka bland tre är inte nog, trots att den svarta befolkningen i landet bara uppgår till 13%. Men ska man döma av bilder från de senaste månadernas protester, vandalisering och upplopp skulle man kunna gissa att det är minst 95%.
Om sådant här trams är det värsta personer som Ms. Shelton kan hitta att gråta över har de sannerligen inte uppmärksammat de verkliga problemen.

Till råga på allt är den rasistiskt drabbade politiskt korrekta musikalen dessutom ingen hit. Rotten Tomatoes gav den 29% vilket betyder att den verkligen är rutten. 

Men det är inte bara Annie; nu ska James Bond ändra hudfärg också och snart kommer Bondfilmer med Sean Connery och  Roger Moore att försvinna från TV och vi får lära oss att brittiska hemliga agenter alltid har varit svarta.

Gott Nytt År till er alla!

3 Kommentarer:

Anonym sa...

Nu är det faktiskt nyårsafton och vi har inte ro att läsa inlägg från bloggare från Sverige. Det är viktigare att vara den som är en del av det kommande året och tiden, eller hur?
Nu måste du förlåta oss. Vi kan och vill inte läsa dina utsöndringar i kväll.
Gott nytt år och allt av det bästa önskar jag dig och de dina.
/ Vickan Eremita, I all hast

Anonym sa...

Vickan Eremita,
vilken konstig kommentar du skrivit. Vad menar du med den ? Och vilka är "vi" ?
/SB

Anonym sa...

Såvitt jag vet VICKAN EREMITA är det fortfarande FRIVILLIGT att läsa vilken blogg
MAN VILL i Sverige.

Fortsätt vara Erimita och skriv där du tror har läsare men efter att ha läst ditt infantila inlägg tänker åtminstone jag avstå dina utsöndringar.
Heima

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.