09 januari 2015

Egyptens Sisi: 1,6 miljarder muslimer antagoniserar Hela Världen

Egyptens president höll ett mycket ovanligt och överraskande tal till islamiska präster i förra veckan. Han berättade för dem att de är en källa till oro, fara, död och förstörelse för mänskligheten.


“Det är svårt att fatta att det tänkande som vi håller för heligast är orsaken till att hela umma (den multinationella gemenskapen av muslimska troende) är en källa till oro, fara, död och förstörelse för resten av världen.

Detta tänkande - jag säger inte 'religion' men 'tänkande' - detta regelverk av texter och idéer som vi under åren har gjort heliga till den grad att en avvikelse från dem har blivit nästan omöjligt, antagoniserar hela världen. Det antagoniserar hela världen!

Är det möjligt att 1,6 miljarder muslimer bör döda resten av världens invånare - det är 7 miljarder - så att de själva kan leva? Omöjligt!

Jag säger och upprepar igen att vi är i behov av en religiös revolution. Ni, imamer ansvarar inför Allah. Hela världen, jag säger det igen, hela världen väntar på ert nästa drag,” sade Sisi.

Men det dröjde bara en vecka efter hans epokgörande tal, så manifesterade sig det islamiska “tänkandet” i terrordådet i Paris mot tidningen Charlie Hebdo som publicerat Muhammedkarikatyrer - 12 döda, 20 skadade.

Tja, kan Sisi stå emot Obama, samt Muslimska brödraskapet och Islamiska staten, kan han kanske förtjäna att kallas “the most important man in the world”. Att reformera 1600 miljoner människor hjärntvättade med en 1400 år gammal mordlysten ideologi är en svår uppgift.Anhängare till Muhammad Mursi demonstrerar. Men alla egyptier var inte lika entusiastiska. När Mursi försökte införa islamisk lag avsattes han år 2013 efter våldsamma protester i befolkningen.


Demonstration mot terror? Abbas var ett enda stort leende vid minnesmarschen i Paris för det mördade Charlie Hebdo-teamet.

 

En bild säger mer än tusen ord. Alla andra är dystra, förutom den palestinska terroristgängbossen.

10 Kommentarer:

Martin sa...

Bra uppmärksammat. Men inte så tjusigt att sätta ihop det här intressanta utspelet med terrorattacken i Hebdo, händelserna är helt orelaterade. Det vore dock intressant att se hur konversationen utvecklar sig i Egyptien.

Anonym sa...

Martin,
vad är det som är så orelaterat i dessa händelser? Det finns väl ett alldeles glasklart samband. Ser inte du detta samband ?
/SB

Anonym sa...

Enligt "World Almanac 1999" (US) tog Egypten då in "$4.6 billion" på exporten – och "$3.85 billion" på turismen.
I det läget borde de styrande inte skrämma bort turisterna.
För egen del reflekterar jag inte alls på att åka dit. Sinai? Vart då...? Och t.o.m. turist-flodbåtar på Nilen har ju angripits...
Fast president Sisi var 6 januari [deras juldag!] med om julmässan i koptiska katedralen [första gången någonsin, i Egypten]. Han sade några ord där, och bemöttes av jublande kristna.
För ett och ett halvt år sedan anfölls katedralen av en muslimsk mobb som dödade två kristna. Då var det Muslimska Brödraskapet som styrde, under president Morsi. Och säkerhetstrupperna gjorde ingenting. Utom att [ibland] stödja mobben.
http://www.nationalreview.com/corner/395858/sisi-becomes-first-egyptian-president-attend-coptic-christmas-mass-patrick-brennan
/ Steve

Svensson sa...

Intressant referat av denne Sisi. Tänkvärda ord han kom med. Lite soulsearching inom det muslimska paradigmet.

Biskop Kyrillos sa...

Tack Knute för din observans med president Sisis tal. Hoppas han får "leva länge" och inte blir ett offer för muslimska brödraskapets vrede.

Anonym sa...

Jag såg detta på Snaphanen på engelska och det är bra att det kommer nu på svenska. Man kan tro vad man vill om Egyptens president men alldeles oavsett så har han faktiskt sagt att muslimer är ett hot mot hela världen. Utmärkt. I Sverige försöker journalister att bagatellisera vad som nu hänt i Pars. När fattar de politiskt korrekta att islam är ett stort hot mot den fria världen.

Knute sa...

“Framtiden får inte tillhöra dem som förtalar islams profet.”

Obama i FN 2012.

http://canuteocean.blogspot.se/2012/11/vem-byggde-obama.html

Knute sa...

– Européerna har kritiserat oss egyptier för att vi störtade brödraskapet, säger programledaren Tamer Amin, men nu kanske de förstår varför vi var tvungna att rädda Egypten undan islamismen.

https://leffe45.wordpress.com/2015/01/08/yttrandefriheten/

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6062556

Anonym sa...

gerda, muslimer är väl knappast ett hot mot hela världen det är väl den muslimska TRON som är hotet. Och ja, Sisi har alldeles rätt, islam måste reformeras, problemet är att det är inbyggt i islam att den inte ska kunna reformeras för den som startar ren reformation av islam dömer sig själv automatiskt till döden. Påminner inte så lite om USA:s konstution där du kan göra smärre justeringar men ve den som försöker göra något övergripande som skulle kunna minska de styrande klanernas makt...då väntar en etta med jordvärme!

Benny

Knute sa...

President Sisi är uppfriskande ärlig i jämförelse med de västliga ledare som försöker få oss att tro att den islamiska världens våld och intolerans är en produkt av allt annat än islam.

Ett banbrytande tal, ändå blev det förbisett av västerländska medier.

http://www.trykkefrihed.dk/blog/1657/Prasident-Sisis-vigtige-tale.htm

http://www.raymondibrahim.com/islam/the-significance-of-sisis-speech/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.