03 januari 2015

Ett snabbt växande hot


En skrämmande trend som snabbt växer fram i det amerikanska samhället är ligist-kulturen - firandet av alltmer dåligt uppförande som urartar, i syfte att imponera på likasinnade som söker en laglös förebild.

Den här videon visar hur en rappare som kallar sig VonMar tillsammans med en vän, går in i en slumpmässigt vald kvartersbutik  och där de två börja förstöra egendom.  Genom hela videon, ser man hur de två männen vandrar bakom disken, trakassera anställda och så småningom hoppar upp och landar på rygg på hyllorna för att förstöra varorna.
Språkvarning!VonMar har gjort flera liknande filmer och lagt ut dem på Internet.  Han går in i olika butiker och byggnader, hoppar sedan slumpmässigt upp på hyllorna och förstör varorna, vilket gör det omöjligt för butiksägaren att sälja dem.  Med hjälp av hashtag #PutEmInACoffin, visar VonMar sedan upp det för sina anhängare.

VonMar och hans medbrottsling förstör andra människors egendom utan annan anledning än att imponera på sina likasinnade, allt medan de skrattar. Ett annat exempel på denna ligist-kultur är Knockout games, som jag tidigare skrivit om och den här mentaliteten utgör ett växande hot i vårt samhälle. Dessa gangster förstör egendom och skadar oskyldiga människor för skojs skull, men vad händer när chock-värdet av det vi ser i videon avtar ?

 Ingen vill prata klarspråk om vad som händer i innerstädernas getton, men dessa områden är fyllda av  utomäktenskapliga barn. Barnen växer upp och blir synnerligen otrevliga ungdomar som inte har någon pappa därhemma och de män de ser omkring sig är vuxna versioner av dem själva.
De är kvinnomisshandlare, arbetsskygga och kriminella. Dessa unga män har inget begrepp om auktoritet, annat än den rangordning som finns i ett gäng.
När polisen ingriper kommer ligisternas vänner och familj att protestera, starta upplopp och bränna hela området för “de är ju snälla, obeväpnade gossar som bara hamnat i dåligt sällskap

3 Kommentarer:

elina sa...

I Sverige kallas sådana videor konst och ställs ut på konstmässor.
Och så tycker man synd om dem som bränner större saker som skolor eller bilar.

Anonym sa...

Kanske dags att skicka De Blasio (Warren Wilhelm) en hälsning som tack för hjälpen? Han är ju vald av de "många" i New York!

Berit sa...

Efter att de två poliserna mördades har New York poliser lanserat en "virtuell arbetsnedläggelse" i protest mot borgmästare Bill De Blasio kommentarer om rasprofilering och polisbrutalitet.
Enligt New York Post har trafikförseelser och stämningar för mindre brott minskat med 94 procent jämfört med samma period förra året. Parkeringsböter har minskat med 92 procent, och droghäktningar har minskat med 84 procent.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.