09 januari 2015

Inte bara i Frankrike


Onsdagens islamiska terrorattack mot den franska tidningen var inte  den värsta den dagen:

Terrorister detonerande en bilbomb vid en polishögskola i Jemen och dödade minst 37 och skadade över 60 personer."

Ingen organisation har ännu tagit på sig ansvaret för det inträffade, men mönstret matchar al-Qaida in the Arabian Peninsula, terrorgruppens lokala bundsförvant, som upprepade gånger har dragit nytta av Jemens instabilitet och dödat många människor.
Polishögskolan ligger i den centrala delen av huvudstaden Sanaa, nära centralbanken och försvarsdepartementet

Jemens armé har samarbetat med den amerikanska drone-kampanjen mot al-Qaida.  Programmet har mött stark kritik mest efter händelsen när en amerika-drone dödade 14 oskyldiga civila i en attack vid ett bröllop i slutet av 2013. Landet har befunnit sig i politiskt kaos ända sedan “Den arabiska våren” 2011, som inspirerat till revolter, men förutsättningarna har markant försämrats sedan en Iran-stödd shiitisk militär grupp, Houthis tog kontroll över huvudstaden i september.

Attacken mot polishögskolan inträffade mindre än en vecka efter en liknande attack, där en självmordsbombare dödade 26 personer i staden Ibb.

5 Kommentarer:

Knute sa...

A woman and a child may have been taken hostage in a Jewish grocery in the Porte de Vincennes area of Paris. The hostage taker was carrying a Kalashnikov. It is thought this is the same man who killed a policewoman yesterday – and who is an associate of the Kouachi brothers, from the same 19th arrondissement jihadi group.

Vincennes i Paris er kjent for å ha en stor jødisk befolkning. De jødiske restaurantene og kosherbutikkene i Paris har nå stengt.

https://www.document.no/2015/01/mer-skyting-og-nok-et-mulig-gisseldrama-i-paris/

Anonym sa...

Jemen är en skådeplats för kampen mellan olika grenar av islam där Saudiarabien står på ena sidan och Iran på dem andra. Båda länderna styrs av extrema islamiska lagar, skillnaden är alltså att i Iran är det prästerskapet som har makten och i Saudiarabien är det kungen och makten går i arv. Inga länder med islam som dominerande religion är öht intresserade av demokrati eller fri och rättigheter för individen. Allt är redan bestämt i koranen och haditer som kan skilja sig mellan de olika inriktningarna hos islam. Man kan säga att de europeiska religionskrigen går igen i modern tid inom islam och där resten av världen är inblandad oavsett om vi vill eller inte. Våra politiker tycks heller inte fatta att vi inte vill bli inblandade i deras religionskrig utan för min del kan de gärna samlas på Arabiska halvön och bomba ihjäl varandra snarast möjligt.

Benny

Anonym sa...

Howard Dean, Demokratisk presidentkandidat 2004, slår fast att Charlie Hebdo-männen – som ropade "Allahu akbar" när de sköt ihjäl 12 pers (och skadade 11) – inte bör kallas MUSLIMSKA terrorister. "De är muslimer ungefär lika mycket som jag", säger han. "De har ingen respekt för andras liv. Det är inte vad Koranen säger!"
http://www.foxnews.com/politics/2015/01/08/howard-dean-paris-attackers-not-muslim-terrorists/

- 2008 dömdes Chérif Kouachi till tre år för att ha skickat "kämpar" för att strida med Al Qaeda i Irak.
- 2011 var Saïd Kouachi i Jemen, för stridsträning med Al Qaeda där. Han hade som vishetslärare där Mr. Anwar al-Awlaki, Al Qaeda-predikanten, född i USA 1971:
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/france/11335327/Charlie-Hebdo-attack-Anwar-al-Awlaki-the-al-Qaeda-ideologue-who-may-have-inspired-the-massacre.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Charlie_Hebdo_shooting
/ Steve

Anonym sa...

Ni har hört om de otäcka bilderna i bladet Charlie Hebdo, förstås? Visar hur vi i väst smädar den sanna religionen. "Religion of Peace", den från Mecka.
AP har förstås vägrat att publicera de bilderna nu, fastän det står så mycket om Charlie i bladen just nu. Man ska inte reta upp muslimerna!

Men det händer att man smädar kristendomen också... Det tror du förstås inte?
Jodå: Konstnären Andres Serrano (f 1950, NY) presterade 1989 konstverket "Piss Christ" – ett foto av ett krucifix med Jesus på korset, som stoppats ner i en glasburk med... med... p-ss. Hans eget p-ss.
Och på AP:s websajt har man kunnat köpa ett foto av det här, eh, konstverket! Sedan 1989.
Fast just dessa dagar, av någon anledning, har det försvunnit från AP.
Det var visst en murvel på Washington Examiner som skrev om att det fanns hos AP... "Dubbel-moral", vad han nu menade med det.

Men visst. AP riskerade ju man kom dit och sköt ihjäl minst 12 medarbetare. Att upprörda kristna gjorde det. Eller hur?
http://www.christianpost.com/news/piss-christ-photo-removed-by-ap-after-journalist-points-out-double-standard-for-not-publishing-offensive-charlie-hebdo-islam-cartoon-132289/
/ Steve

Anonym sa...

Peggy Noonan på Wall Street Journal har skrivit om muslimska angrepp på författare och andra intellektuella: Salman Rushdie, som dödsdömdes av Ayatollah Khomeini 1989... "Satanic Verses" hette hans bok. Theo van Gogh, som mördades på gatan 2004. "Submission" hette hans film. Om kvinnor i muslimska samhällen. Hans medarbetare Ayyan Hirsi Ali måste bo på hemlig adress, och ha ständig livvakt, men tvingades ändå fly till USA 2006. (Brandeis University tänkte april 2014 ge henne ett hedersdoktorat, men tvingades backa p.g.a. rättrogna studentprotester.)
Kurt Westergaard ritade 2005 en bild av Muhammed med en bomb i turbanen: Mordplaner 2008 och 2010 och 2011; mordförsök 2010 – och nu hemlig adress och livvakt.
Yttrandefriheten är, säger Noonan, den viktigaste av alla medborgerliga friheter. Ja: Rätten att säga (skriva) vad man vill är fundamental. Försvinner den, försvinner alla framtida framsteg.
-- Du kommer inte in direkt på WSJ. Men gå till realclearpolitics.com och sök upp 'Salman Rushdie: Meet Charlie Hebdo', morgonen den 9 januari. Trycker du på den kommer du till Google – och trycker du på den (översta) länken kommer du till WSJ.
/ Steve

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.