23 januari 2015

Löneskillnader


Hallå Herr President,

Vi som levde på 60-talet och fortfarande har minnet kvar är upprörda över att du inte kan din historia, inte arbetsrätt eller vad JFK åstadkom.
Lagen om lika lön för lika arbete antogs 1963. Arbetsgivare får inte diskriminera på grund av kön. Om de inte lyder lagen, varför har du inte gjort något åt det? Om de inte lyder lagen, varför tror du att ytterligare en lag kommer att hjälpa?
 Du borde också veta att  sedan 1982 är det 9 miljoner fler kvinnor som har examen från college än män.  Men de har inte tagit examen inom samma områden och inte heller arbetat lika många timmar.
En gruvingenjör tjänar mer än en intendent vid ett konstmuseum . Under mer än 5 år har unga, ensamstående universitetsutbildade kvinnor tjänat mer än unga, ensamstående universitetsutbildade män.
 I vissa städer som här i Atlanta och Memphis är det så många som 20%. Det är ganska alarmerande men många fler svarta kvinnor än svarta män fullföljer sin utbildning. Jag tror att ungefär 71% av fil.kand-examen går till svarta studenter. Vad ska du göra åt dessa orättvisor? Kräva fler lagar?

Georgetown University gjorde en undersökning under 2011 om skillnader mellan  kön och ras när det gällde att välja ett huvudämne.  Studien fann att vita män väljer ämnen som leder till områden där man tjänar mest -  ingenjörs- och läkemedelsvetenskap -  medan kvinnor dras till de lägst betalda områdena som utbildning, konst och socialt arbete. The Journal of Blacks in Higher Education noterade att utbildade vita kvinnor var mindre benägna att arbeta heltid än utbildade svarta kvinnor, vilket förklarar skillnaden i lön (utbildade svarta kvinnor tjänar mer).

Arbetsgivare kan inte diskriminera enligt lag, men jag är säker på att de kan läsa meritförteckningar och de kan notera frånvaro, svårigheter med medarbetare, viljan att resa, etc.

1 Kommentarer:

HazeP sa...

En av de bästa artiklar som någonsin skrivits om (radikal)feminism, könskriget, jämdställhet, löneskillnader etc, Skriven av en manlig norsk advokat.

http://www.aftenposten.no/meninger/kronikker/I-seng-med-fienden-7492605.html#.Ux2BsT95Nqr


Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.