31 januari 2015

Man säger att det finns bevis


Jag har tidigare skrivit om hur Internal Revenue Service, den amerikanska skattemyndigheten avsiktligt siktat in sig på konservativa politiska grupper för granskning inför valet 2012, för att se om de brutit mot de regler som gav dem skattebefrielse.  Det är en enorm skandal, eftersom en statlig myndighet har använt sin ofantliga makt och riktat den mot människor och grupper som motsätter sig administrationens agenda.

 Barack Obama påstod att “det inte fanns tillstymmelse till  korruption" inom IRS? Nu visar det sig kanske att det inte är helt sant eftersom Republicans har hittat mycket som inte alls stämmer i de berättelser som Obama och hans administration presenterade när det gäller  IRS-korruptionen.

Den nya  GOP majoriteten i Representanthuset  har begärt att utredningen tas upp igen och att Obama granskas.  Washington Times rapporterar att det har skickats e-post  till Obama där man kräver att få se all kommunikation mellan hans administration och IRS sedan 2010.

Senator Orin Hatch tillsammans med 13 andra säger:

Vi har skyldighet att få insyn i den federala regeringens förvaltning av våra skattelagar. Som en del av denna insyn måste vi avgöra i vilken grad och på vilket sätt Internal Revenue Service ger presidenten information om skattebetalarna.”

 43 grupper - alla konservativa - har lämnat in klagomål mot IRS, och säger att de har utsatts specifikt på grund av sin tro och värderingar, eftersom de inte ligger i linje med Obamas.

Forbes beskriver händelseförloppet:

"Först sades det att IRS inte inriktade sig mot någon.  Sedan gjorde de det, men endast av de oseriösa IRS anställda i Cincinnati. ... Sedan vägrade IRS-anställda Lois Lerner att vittna.  IRS kommissionär Miller verkade trotsig också och avskedades.  Sedan gjordes en årslång kongress-utredning innan IRS slutligen erkände att Lois Lerners e-post “försvann” mellan 2009 till 2011.  Sedan återfann man säkerhetskopior ...  och då sade den nya IRS kommissionären att IRS behöver ett större budget. "

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.