12 januari 2015

Multikultur-arvet

"Bränderna* mot svenska moskéer är ett hot mot det svenska kulturarvet", skriver Anna Furumark från Örebros Länsmuseum. Språkligt mera korrekt skulle det nog heta: Bränderna mot moskéerna i Sverige... Språkformulering betyder otroligt mycket i kampen mellan de två helt olika kulturerna. Vår kristna demokratiska kultur emot den islamiska världsundertvingande diktaturen.

Olof Palme 1968
Fru Furumark tycker tydligen inte om nationella tankar och beteenden. Hon står för museumsprojektet "Norm, nation och kultur", "ett förnyelse- och utvecklingsprojekt med syfte att belysa de processer som laddat begreppen kultur och kulturarv med nationalistisk innebörd".

Ja, allt skal ändras i vår tid, inget gammalt får vara kvar, det var fyrtiotalisternas revolutionsidé, inspirerad av ideologin från Frankfurterskolan och de kommunistiska långtidsmålen.

Fru Furumark talar mera öppet än de flesta. Hon har redigerat en bok om den kulturella nerbrytningen av Sverige: antologin "Att störa homogenitet (=enhetligheten)". Vår svenska kultur får inte enbart vara svensk. Den skall inkludera allt kulturellt i Sverige, d.v.s. i verkligheten: allt som finns i Sverige, hur än det har kommit dit och varifrån, om också dess utövare för allt i världen inte vill integreras i Sverige och leva under svensk lag i ett kristligt land med julskinka, tomtar och troll.

Syftet för Furumarks krav på multikultur är inte att vi skall dansa grekisk ringdans eller äta med fingrarna. Syftet räcker längre än långt. Det framgår av Koranen, att den mark, som en muslim en gång har trätt på, (till exempel i en moské i Sverige) för all eftertid är muslimsk "ägo". Skulle den en tid bli besatt av "vantrogna" bör den återerövras. I islam menar de, att alla människor på jorden är födda muslimer, men en del (= alla inte-muslimer) har svikit Allah och har konverterat till någon annan religion och förtjänar därför döden. För de enorma muslimska människomassorna, som är rätt okunniga, betyder en sådan klippfast turkartro en otrolig styrka, som nästan kan flytta berg.

Furumark förklarar ganska bra, att hennes utställning "Norm, Nation och Kultur" i 2010 var ett politiskt slagfält, där hon som tydlig fyrtiotalist såg museerna och den traditionella folkkulturen som något gammaldags, likgiltigt, fastlåst, som skulle bort. Störas och förstöras. Liksom Mona Sahlin som hånade svenskarna med "att de kulturellt bara hade midsommarafton och såna töntiga saker".

Så ser det kanske ut för dem, som inte har mycket att skryta med.

*) Man kan också bränna eget hus eller moské för att få sympati eller försäkring.

Spydpigen

7 Kommentarer:

Knute sa...

Rör inte min terrorist. ”Är vi Charlie Hebdo är vi också bröderna Kouachi”.

https://feministisktperspektiv.se/2015/01/09/ar-vi-charlie-hebdo-ar-vi-ocksa-broderna-kouachi/

Kristna kyrkor i Sverige angrips varje vecka

http://avpixlat.info/2015/01/06/kristna-kyrkor-i-sverige-angrips-varje-vecka-var-ar-karleksbomberna/

Arlav sa...

"feministisktperspektiv"..
Ett nästan obegripligt pladder från någon "ledarskribent ("nilsson?).
Breivik poppade förstås upp igen för att relativisera attentatet i Paris..
Begriper inte hur man kan vara så inskränkt och verklighetsmässigt blind..
Världen är vriden när sk "feminister" stödjer någonting som inte delar ett uns av "feminismens värdegrund".
Kan man inte börja promota lite femninism i Syrien och se hur det går??
Borde väl vara en bra plats att påbörja feministmissionerandet ? Självklart ska feministmissionärerna vara iklädda burka..

Det är morgon, jag är trött och irriterad över att vara omgiven av alla dessa j-a dumhuven som på sin kammare sitter och talar om för oss andra vad vi ska tycka...

Anonym sa...

Riktiga feminister, typ fru Schyman, är alltid för islam. Jag menar: KRISTENDOM?! Det kan man väl inte ha som ideal? Nej, islam har de rätta åsikterna om kristendomen, förtrycks-centrum i vår värld.
Och muslimerna vill också särbehandla tjejerna. Precis som vi schymaniter.
Se t.ex. på kartan över världen hur man, eh, eh, tar hand om flickorna nedtill:
http://womanstats.org/substatics/Prevalence%20of%20Female%20Genital%20Cutting_2011tif_wmlogo3.png
Skulle det vara något fel i länken kan du googla på 'female genital mutilation' och sedan trycka 'Bilder' upptill. Där finns det mycket!
/ SD

Anonym sa...

Powerline berättar att Miss World 2013 hölls i Indonesien, och därför hade man ingen baddräkts-tävling där. Det kan man inte ha i ett muslimskt land.
Och i december 2014 var man i London (UK) – och det blev ingen baddräkts-tävling då heller. Jg menar, pengarna från Qatar och UAE och Kuwait osv måste man tänka på. (Egentligen borde man kräva burqa, men...)
Så nu är det bara i Miss Universe man vågar visa lättklädda kvinnor i sin skönhetstävling. Man är i Miami den 25 januari.
Ni kunde kanske titta på Powerline... Om ni tål sådant...
http://www.powerlineblog.com/archives/2015/01/miss-universe-keeps-the-swimsuit-tradition-alive.php
/ SD

gertrud sa...

Ju flera arvingar, legitima eller inte, ju mer spektakel!

Knute sa...

Sossepolitiker skyller moskébränder på kristna

Omar Mustafa har gjort sig känd genom politiska uppdrag inom Socialdemokraterna och för att bjuda in antisemitiska föreläsare till Islamiska Förbundet där han är ordförande.

För kristna från Mellanöstern är Omar Mustafas beskyllningar svåra att uthärda. Dessa kristna återupplever i Mustafas uttalanden samma förföljelser i Sverige som de flydde från i Mellanöstern. Svenskar förstår inte att dessa urkristna har levt under muslimskt herravälde i över tusen år.

– De är livrädda för att hamna i konfrontation med muslimer igen.

http://www.samtiden.nu/8669/islamska-forbundet-skyller-moskebrander-pa-kristna/

Knute sa...

Omar Mustafa, ledare för det muslimska brödraskapsdominerade Islamiska förbundet, säger till nyhetsbyrån Europress Arabia att kristna invandrare och shia-muslimer tänder eld på moskéer. Han vill trigga attacker på dessa grupper i en oändlig spiral.

Hassan Moussa, generalsekreterare för Svenska Islamiska Stiftelsen, ordförande i det svenska imam-rådet och verksam vid Södermoskén i Stockholm, säger i satellitkanalen Al Jazeera att moskébranden i Eskilstuna (som inte var anlagd) är början på ett folkmord på muslimer i Sverige.

"Det vore bra om den svenska regeringen, utrikesminister Margot Wallström, partier, politiker och organisationer som har kontakter med (personer som representerar) muslimer i Sverige kunde klargöra hur man ser på budskapet om ett hotande folkmord mot muslimer och judiska/sionistiska och kristna konspirationer mot muslimer som sprids i arabiska medier.

Den 2 februari har kulturminister Alice Bah Kuhnke inbjudit till överläggningar om hur man ska lägga upp ett arbete för att komma åt islamo­fobin i samhället. Det har inte sagts vilka som ska representera Sveriges muslimer vid det mötet. De verklighetsbeskrivningar som ledande muslimer i Sverige, bland annat Omar Mustafa och Hassan Moussa uttrycker, ger starka argument åt militanta islamister om att det inte finns något annat sätt att stoppa den skrämmande utvecklingen än att ta till vapen."

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/muslimska-ledare-bidrar-till-polarisering_4257835.svd

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.