07 januari 2015

Obama och Boehner, BFFs

I går valdes John Boehner till en andra termin som husets talman och det skedde med röster från Democrats fast ingen av dem röstade!


Husets konservativa utmanade Boehner och var framgångsrika i att få de 29 röster som de behövde för att blockera honom, men plötsligt var inte det nog. Tillräckligt många Democrats kom inte till öppnandet av den 114: e kongressen och det säkerställde Boehner seger, trots rösterna mot honom  som man hade från Republicans. Vilken tillfällighet!

Boehner kommer att gå till historien som den förste talman vald av motståndspartiet. Boehner är Obamas bäste vän i Representanthuset så det är i Democrats intresse att se till att Obama/Boehner-agendan inte saboteras.
Ingen registrerades för att ha röstat för Boehner, deras frånvaro var allt Boehner behövde.  Varenda Democrats frånvaro var en röst för John Boehner.

Från Congressman Louie Gohmerts sammanfattande tal

"Vi gjorde någonting viktigt i dag. Resultaten blev inte vad vi hoppats på, men rösterna från tiotusentals amerikaner hördes av folket på Capitol Hill. Telefonlinjer över hela Capitol Hill ”lystes upp” av väljarna som lät alla här uppleva viljan hos det amerikanska folket. Detta var alltid om en sak - ett försök att få en talman som är lyhörd för viljan hos de amerikanska väljarna. Som jag klargjort flera gånger -  detta handlade aldrig om en person….
Målet var att ha en ny talman som leder Congress med visdom och ärlighet. Kampen slutar inte i dag….
Detta är inte den sista striden. Vi har fortfarande en president som agerar som om han var den verkställande, lagstiftande och dömande branschen, allt i ett. Vi behöver också ett Representanthus och en Senat som hålls ansvariga.....


0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.