15 januari 2015

Republicans redo att höja skatten på bensin

I går såg jag att nu kan man tanka för under 2 dollar per gallon. Det motsvarar ungefär 4.25 sv. kronor/liter. Kan inte minnas att jag sett det sedan 2008.
MEN…. det spelar ingen roll på vilken sida politiker påstår sig vara - de blir alla lika till sig i trasorna när de ser ett tillfälle att höja skatterna.

Vi har knappt börjat njuta av att priset stadigt gått ner under den senaste månaden förrän de blodsugande iglarna börjar leta efter sätt att pressa oss på mer pengar.


Rekordlåga bensinpriser över hela USA har gett upphov till nya tal i Washington om att höja den federala bensinskatten för första gången på över 20 år.  Ledande Republicans säger nu att en höjning inte kan uteslutas.
GOP har länge stått emot krav från företagsledare och andra att höja den 18,4 cent-per-gallon-skatten för att betala för uppgraderingar av landets sönderfallande vägar och broar.

Men under de senaste dagarna, har senatens Republicans sagt att de vill hålla alternativ öppna och att "ingenting kan uteslutas” när väger de bästa alternativen för att betala för infrastrukturprojekt.

Democrat- ledare i båda kamrarna förklarade  att "nu är det dags" för en höjning.

Vägar och Broar - det är alltid ursäkten.
Glöm alla pengar vi kallade STIMULUS och som var för vägar och broar. Glöm att vi årligen betalar för vägar och broar. Skatta-och-spendera-regeringen vill ha ännu mer!

Regeringen bör i stället minska sin budget med minst 10 procent årligen.
Det amerikanska folket behöver lägre bensinpriser. Vi har i åratal betalat för ett spektakel som kallar sig  Energidepartementet  -  det är på tiden att den ”investeringen” betalar sig!

3 Kommentarer:

Anonym sa...

I Sverige är det självklart att man kan stjäla grannens pengar bara man låter en korrupt politiker göra jobbet och kalla det för skatter!
Hoppas inte Amerika går i samma fälla även om det ser bistert ut med 45 miljoner på "Food-stamps" och 11 miljoner illegala som smitit över gränsen till USA och som gärna säljer sina själar till djävulen.
SU

Berit sa...

SU ,helt rätt. Om jag tvingar min granne att ge mig pengar är det ett brott. Om staten tvingar henne är det "för allas bästa"

Ann-Marie sa...

Och så fort skatteökningen trätt i kraft kommer bensinpriserna att börja gå upp igen. Och att skatten skulle sänkas då är det bara att glömma.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.