22 januari 2015

Samma smörja varje gångSteve säger: Obama höll sitt näst sista SOTU (State of the Union)-tal. (Jan 20).  Det första var år 2009.
Grabien.com har gjort en sammanställning över etthundratolv "unkept promises" -- ouppfyllda löften -- från tidigare tal. 112!

Det hela är fascinerande -- han ser likadan ut alla år, han talar i exakt samma röstläge, han lovar ofta nog precis samma saker -- som sedan inte blir uppfyllda.
Att få ner statsskulden, t.ex...
 —————————

Bland höjdpunkterna i Obamas planer denna gång för att rädda den amerikanska familjen ur ekonomisk knipa är att införa en 500 dollar skattereduktion för familjer med 2 inkomsttagare… det avdraget skulle inte ens täcka notan för 2 på Vintage Cave - restaurangen på Hawaii - där Barry och Moochie åt nyårsmiddag. Det kostade $ 295 / person och inkluderade inte vin. 

3 Kommentarer:

Anonym sa...

Länken i texten ger inte en löpande video för mig. Det som fungerar för mig är
https://grabien.com/story.php?id=20735
Där får man ett referat av löften som inte hölls, från SOTU 2009 till SOTU 2014. 12 minuter totalt.
- Jag hör varje ord han säger – men jag förstår [som svensk] bara här och där. Kan för lite om USA:s politik. Vad jag förstår är att O. är en pratmakare...
- (Tryck på krysset uppe t.h. i bilden för att få helskärm! Alldeles för litet annars.)
/ Steve

Anonym sa...

Obama är bullshitsnackarnas egen Ernest Hemmingway. Och så skryter han dessutom om att den ekonomiska krisen i USA är över? Vad grundar han detta löjliga påstående på? Jo, att börserna pumpats upp av dollarkursen och att arbetslöshetsstatistiken ska ha gått ner. Varför fortsätter statsskulden då att skena? Det är ju bara luftsiffror och det vet nog denna notoriska lögnare. Arbetslösheten ser mindre ut bara för att hundratusentals blivit utförsäkrade från akassan och därmed borta ur statistiken och att Fed lyckats med konststycket att trycka upp fler dollar utan värdeminskning, dollar som resten av världen absorberat med Kina i spetsen.

Benny

Anonym sa...

Benny,
som du och jag vet är inte målsättningen för Obama och hans uppdragsgivare att få ner USAs statsskuld utan att göra den så stor som möjligt. Ju större skuldsättning desto mindre egen makt. Och ju större skulden till bankerna blir desto närmare kommer vi dollarns sammanbrott och en "världsvaluta". Men då är det också slut med USAs självständighet.
Federal Reserve köper ju inte bara upp statsobligationer från USAs regeringen för sina nyupptryckta papperslappar utan också statsobligationer från vilka korrupta regimer som helst i världen (som amerikanska skattebetalare skall stå för). Allt i ett enda syfte. Att köra den amerikanska dollarn i botten för att skapa en "världsvaluta".
/SB

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.