11 januari 2015

The Intervju


Jag såg filmen i går, “The Intervju",  där Seth Rogen och James Franco spelar amerikaner som planerar att mörda Kim Jong Un.  Den har kallats en "krigshandling" av en nordkoreansk talesman och FBI skyndade sig att påstå att den provocerade en “dator hack” från Nordkoreas sida som lamslog studion, Sony Pictures Entertainment.  Det har senare framgått att det troligtvis var ett par missbelåtna anställda som skapade datorproblem.

Hur som…Filmens premiss är absurt men inte helt osannolik.

Den är ibland rolig, men inte särskilt vitsig och mestadels rätt fånig. Den har barnsliga skämt om kroppsöppningar och en töntig sexscen och ett onödigt utbrott av komiskt våld.

Det närmaste filmen kommer en politisk satir är i rollen av den unge Kim som en patetisk figur som vill vara som en amerikan och är hemligt förälskad i Katy Perry.

Filmen går inte in på några diskussioner om högre ideal, eller demokrati och snarare än att ta ställning är filmskaparna mer intresserade av att leverera råa, klumpiga skämt.

Utan den gratisreklam som filmen fått genom den påstådda dator-hackningen skulle den ha passerat som ovidkommande och ett “försöka att vilja men inte kunna”.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.