14 januari 2015

“Upp med händerna jag har en burk ärtor”

Ni tror att de är ett skämt, men inte ens jag kan hitta på något så här otroligt.


Rektorn för en mellanstadieskola i Alabama skickade hem ett brev till föräldrarna där hon begär att eleverna tar med sig konservburkar till skolan. Bönor, majs, soppa, eller någon annan typ av konserv som klassen kan använda som vapen för att avvärja en attack från någon galning. Eleverna ska kasta burkarna på en vansinnig revolverman.

Skolans rektor säger att det är en del i den nya ALICE metoden  - varning, lockdown, informera, kontra, och evakuera - som är tänkt att lära eleverna vad de ska göra om de blir beskjutna.  Den missriktade tanken bakom planen är att om man “beväpnar” barn med konserver ger man dem en känsla av makt .... med ärtor? Snälla nån’!

The New York Daily News rapporterade att skoladministratörer tror att matburkar kan också vara ett effektivt verktyg för att slå ut angriparen tills polisen har möjlighet att komma.

Eleverna kan ju bara hoppas att de har skolans bästa baseball-pitcher i klassrummet  om den dagen kommer när det blir aktuellt att fälla en inkräktare med  Campbells kycklingsoppa. Ansträngningen att komma med kreativa lösningar är förvisso lovvärd, men ingenting är lika effektivt som att utbilda lärarna i hur man använder ett skjutvapen och ge dem en pistol som förvaras utom räckhåll från eleverna, samt skippa alla tidigare regler om att “detta är en vapenfri zon”. Att komma med patetiska insatser som att inbilla barn att de kan försvara sig mot en beväpnad galning genom att kasta mat, utsätter barnen för ännu större risker i det verkliga livet.

3 Kommentarer:

Anonym sa...

Man tager om man så haver, heter det ju, det kan praktiseras t o m mot terrorister och galningar. /V

Anonym sa...

Alla skolskjutningar, Utöya och liknande bygger på att gärningsmannen VET att det inte kan bjudas något motstånd.

Lite allmänt om vapen och medborgare:

http://www.dn.se/debatt/fler-legala-skjutvapen-ger-inte-fler-vapenmord/

Erik

Berit sa...

Yes, We Can!
Beck Akers funderingar:
“tanken bakom planen är att om man “beväpnar” barn med konserver ger man dem en känsla av makt “

“Hmmm. Undrar om det kommer att fungera i New York City och andra kommuner där man fråntagit sina livegna allt självförsvar. "Nej, mr Rånare jag överlämnar inte min plånbok för, titta här, jag är beväpnad med stuvade tomater!"

http://www.lewrockwell.com/lrc-blog/yes-we-can/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.