06 januari 2015

USA ignorerar varningsropen…
Bilden är en satir av Janet Yellen.  Hon är ordförande i styrelsen för Federal Reserve System och en av dem som bär skulden för den katastrof vi befinner oss i. 

Amerikaner i största allmänhet ser fram emot det nya året med optimism. Gallups ekonomiska förtroende-index har nått den högsta nivån sedan lågkonjunkturens början. Nästan hälften av alla amerikaner tror att 2015 kommer att bli ett bättre år än 2014 och endast cirka 10 procent tror att det kommer att bli ett sämre år.

Väldigt många människor har också stort förtroende för nationens ledare och som jag nämnt tidigare är Hillary Clinton den mest beundrade kvinnan i Amerika och Barack Obama är den mest beundrade mannen.
Whoopee!  Tyvärr är jag inte lika optimistisk.

Vad vi ser nu liknar väldigt mycket det vi såg 2007 och början av 2008. Aktiemarknaden visade enastående resultat och folk köpte och sålde hus som galna och de flesta var övertygade om att festen aldrig skulle ta slut.
Men det gjorde den - mycket smärtsamt.  Tecken på problem fanns där, men de flesta valde att ignorera dem.

Kommer 2015 att bli ett år av finansiella krascher, ekonomiskt kaos och början av nästa stora världsomspännande depression?
Under de senaste åren har vi alla sett hur globala finansiella bubblor har vuxit sig större och större. Trots förutsägelser att de kunde brista när som helst, har de bara fortsatt att expandera. Men precis som vi såg under 2001 och 2008, kommer alla finansiella bubblor till ett slut någon gång och när de gör det kan smärtan vara extrem. Jag är helt övertygad om att de finansiella marknaderna är närmare en finansiell kollaps nu än de varit vid något annat tillfälle sedan den senaste krisen för nästan sju år sedan och jag är inte ensam.

Varningsropen har blivit ett öronbedövande vrål från en mängd framstående ekonomer.

16 Kommentarer:

Anonym sa...

USA:s statsskuld var 2014 $58,604 per person. 107% av BNP, bruttonational­produkten.
Det är inte mest i världen: Irland ligger före ($60,000) pga krisen häromåret. [Island är så litet att man inte finns med.] Och Japan ($100,000) – men det är mest japaner som lånat ut pengar till egna staten.
De rikaste länderna ligger naturligt nog högt, beloppsmässigt: Schweiz nr 10, Norge nr 15...
Sverige kommer först som nr 20, med $25,000. 42% av BNP. "Den som är satt i skuld är icke fri", som det sagts. Det är bara att tacka Göran.
Fast man kan ju undra vad Miljöpartiet nu vill göra åt detta...
http://www.bloomberg.com/visual-data/best-and-worst//most-government-debt-per-person-countries
Bloomberg: "Most Government Debt per Person: Countries".
/ Steve

Anonym sa...

USA befinner sig i en finansbubbla driven av FED:s sedelpressar och det för närvarande låga oljepriset som gör att bensinnotan minskar och ger mer pengar till konsumtion. Det hjälper dock inte i längden att köpa och konsumera utan att själv producera.Utlandsskulden ökar hela tiden och den egna industriproduktionen fortsätter att minska medan bankirer och finanshajar köper upp egendomar med sina låtsaspengar. Detta kommer givetvis att sluta med en katastrof för vanliga människor i USA som kommer att bli ännu fattigare medan 1% av befolkningen blir allt rikare. Vi har samma utveckling inom EU som också håller på att avveckla sin egen industri. Välkommen till den Nya Världsordningen, eller ska vi säga den nygamla för det var de superrika som bestämde och styrde för 100 år sedan och som vill ha tillbaka sin makt. Föraktet för demokratin syns allt mer både i media och uttalanden av politiker som Obama, Merkel, Cameron med flera.

Benny

Anonym sa...

Benny,
alla är fullkomligt grundlurade eftersom de inte vet hur Federal Reserve fungerar. Alla journalister sitter med veck i pannan när Federal Reserve-cheferna talar om ifall räntan skall gå upp eller ner och tror att Fed justerar räntesatsen för att "få fart på ekonomin". Fed har inget som helst intresse av att "få fart på ekonomin". Uppgångar och nergångar i räntesatsen är en del av Feds "masterplan". Det första "genidraget" går ut på att sänka räntan och få folk att tro att man gör detta för landets bästa. Detta är bra för Fed. Då belånar sig privatpersoner och företag upp över öronen eftersom det inte kostar någonting att låna. (Men det kostar inte heller Fed någonting att trycka upp nya papperspengar). Folk spekulerar i fastigheter och aktier, som båda rusar i höjden. Då kommer nästa "genidrag": man slår på bromsen och kräver att få tillbaka sina lån. Aktiekurserna rasar, folk paniksäljer eftersom de spekulerat för lånade pengar. När aktiekurserna rasat i botten kan finanseliten köpa upp allting för en spottstyver. Båda dessa "genidrag" kallas att göra penningmarknaden "mera elastisk" vilket var finanselitens mål också för USA när de bildade Fed 1913.
Detta är ett regelbundet återkommande tema sedan början på 1700-talet i England. Men ekonomerna verkar inte ha begripit någonting eftersom hela konstruktionen med Fed är dold i ett töcken.
/SB

Anonym sa...

SB, ja Fed måste vara ett av de smartaste och mest ondskefulla genidrag som tänkts ut de senaste århundradet. Och det värsta av allt är att alla stora MSM-media numera styrs av bolag associerade med dessa skurkar. Det märks om inte annat på Aftonbladet som efter ägarskiftet mer eller mindre totalt ägnar sig åt propaganda för globalisterna och kapitalet. Att det för Fed kan fungera att trycka upp en massa pengar utan att värdet rasar beror på att världshandeln använder petrodollarn som valuta. För att det ska kunna fortsätta så måste dock krig och oroligheter i världen underblåsas då ju dollarn anses som en "trygg" valuta i kristider. Vid affärsförbindelser mellan länder används ofta dollar och det ligger i finanskapitalets intresse att det fiktiva värdet på den egentligen ganska värdelösa dollarn hålls uppe. Det kostar ju som du säger inget för Fed att trycka upp nya pengar att handla för så länge resten av världen absorberar alla dollar man trycker upp. Och det är här som du har roten till det extrema hat mot Putin och hans BRICS-projekt som ju är ett direkt hot mot Fed och deras maktställning. Inte konstigt då att MSM-media nästa dagligen spyr ut sin propaganda mot Putin och andra som ifrågasätter detta system. Och det är här som vi också hittar orsaken till USA:s nyvaknade intresse för Ukraina som bara är ett sätt för Fed (som egentligen styr i USA) att komma åt Putin.

Benny

Anonym sa...

What goes up must come down.
Att leva med verklighetsbilden att alla bara kan öka konstant utan något tak är ett självbedrägeri av stora mått.

Anonym sa...

Inläggen ovan har samma världsbild som socialisterna: "Intelligentsian", de verkligt smarta, kan (och ska, säger socialisterna) styra vår värld, in i detalj.
Sorry. Jag läste nationalekonomi en gång, på Svevägen, och vet att professorer och andra ekonomer kan vara rätt korkade. (Är namnet Paul Krugman bekant?)
Världen idag är så ytterligt komplicerad att tron att några ekonomi-gubbar skulle kunna styra den ned i detalj är orimlig.
Exempel: En svensk programmerare sålde "ett dataspel" till Microsoft för över 3 miljarder kronor. (Jag minns väl rätt?) Skulle t.ex. Ali Esbati, V (som erkänner att han är kommunist), kunna göra något liknande? Ha! Never. (Han är ekonom, inte data-knutte.)
Skulle ens hr Obama kunna göra det? Ha, igen. Han är community organizer. D.v.s. han är bra på att prata. Inte på att gör... -- Nej tyst nu, Steve...
/Steve

Anonym sa...

Steve,
jag förstår faktiskt inte vad du menar. Jag (SB) är verkligen inte socialist och jag tror inte heller att Benny är det. Och jag och Benny anser inte att "intelligentian" skall styra vår värld. Absolut tvärtom. Människorna själva skall styra sina liv och befria sig från de ok som "intelligentian" i Den Nya Världsordningen lägger på dem.
Menar du att det inte finns hemliga sällskap, typ Cecil Rhodes/Alfred MIlners, Illuminati, Bilderberggruppen, Council of Foreign Relations (CFR) etc., etc. som har ett definitivt och enormt maktinflytande över både krig och fred och i vilka finanseliten från världens största banker (som hemligen är fabian-socialister och marxister) har den största makten?
/SB

Anonym sa...

Finans-lejon förmår inte styra vår värld idag. Det är kunskapen - hos forskare, tekniker, datafolk osv - som driver utvecklingen framåt. (Och kunskapen finns bara i små bitar hos var och en av 'experterna'. Teknikerna förmår inte styra världen.)
Ett gott exempel är Saudiarabien vs Israel. Saudierna har oljan, och därmed pengarna - men se'n? När köpte du sist något från dem? T.o.m. bensinen i macken är väl framtagen här i vårt land.
Israel däremot har kunskap, och kan därmed påverka vår värld.

Muslimerna räknar med att om de t.ex. tar livet av 12 murvlar i Paris så blir vi så rädda att vi faller på knä för dem och (kanske rentav) vänder om till den sanna tron. Hä.
Men i nuläget är ändå detta - muslimerna - ett större, mer akut problem för oss än några bankmäns påstådda försök att ta makten över oss. Ska murvlarna (och kultursides-eliten) fortsätta att gilla muhammedanerna? Gilla anti-amerikanerna? (PS: Obama's far - och styvfar - var rätttroende, och han har aldrig ångrat det. Ångrat sig. Konverterat.)
/ Steve

Anonym sa...

Financial Times (Tony Barber) om massakern på Charlie Hebdo's redaktörer (min övers.):

"Charlie Hedbo har en lång historia av att driva med, reta och pika [mocking, baiting and needling] franska muslimer. Om tidskriften stoppar strax innan man direkt förolämpat dem, är den ändå INTE den mest övertygande förkämpen för principen om yttrandefrihet. Frankrike är Voltaire's land, men allt för ofta har redaktionell dumhet fått övertaget på Charlie Hebdo."
"Detta betyder inte alls ett överseende med mördarna ... eller en antydan att yttrandefriheten inte skall omfatta satiriska religions-porträtt. Det är bara ett konstaterande att lite sunt förnuft skulle vara nyttigt på publikationer som Charlie Hebdo, och Danmarks Jyllands-Posten, som menar att de slår ett slag för friheten när de provocerar muslimerna -- men som i själva verket bara är enfaldiga."

Och det håller ni väl med om, om ni skulle råka arbeta i media?
Citatet är från Reason.com (USA):
http://reason.com/blog/2015/01/07/financial-times-writer-says-charlie-hebd
Financial Times släpper inte in vem som helst på nätet. Inte mig, just nu, i alla fall. Synd, när man har så kloka ord att förmedla. Eller hur??
SR idag kl 17: "OMDEBATTERADE satirteckningar i Charlie Hebdo"
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6062021
/ Steve

Anonym sa...

"Banditerna som dödade 12 och skadade 11 andra idag i Paris, ropade ut namnen på sina offer på Charlie Hebdo, och sköt dem sedan en efter en i huvudet, på avrättnings-vis. Detta sade Paris vice borgmästare Patrick Klugman till ABC News (USA)."
"Det var två skyttar och en tredje man på gatan, sade Klugman. Myndigheterna tror att de kan ha identifierat skyttarna, och att de har franskt medborgarskap. ...av de tre misstänkta är två bröder, 34 och 32, samt en 18-åring från Paris förorter."
http://abcnews.go.com/International/gunmen-charlie-hebdo-attack-called-victims-names-shot/story?id=28050771
Översatt av
/ Steve

Anonym sa...

Den yngste terroristen, Mourad Hamyd, 18, gav upp och anmälde sig på en polisstation i Charleville- Mezieres, en liten stad i Champagne-regionen [20 mil NO om Paris]. Han hävdade att han är oskyldig.
- De andra två, bröderna Said and Chérif Kouachi, [34 och 32], är beväpnade och farliga, säger polisen, nu torsdag morgon.
- Frankrike har maximerat terror-varnings-systemet. Mer än 800 extra soldater bevakar media-kontor, kyrkor, transport-centra o.s.v. Man räknar med att dessa jihadis är krigstränade utomlands.
- FirstPost.com, New Delhi, kl 10:40 am (06:10 hos oss):
http://www.firstpost.com/world/paris-attack-live-alleged-gunman-who-surrendered-claims-innocence-hunt-on-to-find-brothers-2034863.html

-- New York Times kom nu kl 07:50 med samma uppgifter [och mer] i en lång artikel. (Jag kom in där från Google. Annars kan man ju vara utspärrad):
http://www.nytimes.com/2015/01/08/world/europe/charlie-hebdo-paris-shooting.html?_r=0
/ Steve

Anonym sa...

Steve, självklart är ekonomer inte speciellt smarta då hade de inte behövt jobba för en ganska modest lön. Sen är jag inte socialist om du nu tror det, utan jag skriver för att jag ser hur illa världen blir när en nation, USA, försöker suga ut resten av världen med låtsaspengar. Och USA styrs av superrika som påverkar allt inom ekonomin och politiken. Obama är en patetisk marionett som exempel.

Benny

Anonym sa...

Jag citerade Financial Times och deras Europa-redaktör Tony Barber (om Charlie Hebdo).
FT har ändrat texten nu. Tagit bort t.ex. slutklämmen: "[sådana som Charlie Hebdo och Jyllands-Posten] menar att de slår ett slag för friheten när de provocerar muslimerna -- men som i själva verket bara är enfaldiga."
- Detta från National Review, som också kan berätta att Bill Donohue, 68, ordförande för Catholic League, i "Muslims Are Right To Be Angry" anklagar [nu dödade] Stephane Charbonnier för att ha sagt "Muhamned är inte helig för mig"! "Om han inte varit så narcissistisk skulle han kanske fortfarande leva"!
- Angripa profeten som Charbonnier!! Tur att vi har media [och Catholic League], som kan tala om för oss hur det ligger till. Hur vi ska tänka.
http://www.nationalreview.com/corner/395923/will-anything-change-andrew-stuttaford
/ Steve

Anonym sa...

"Vad kommer att hända härnäst?" frågar James Delingpole (UK) i Breitbart. 12 pers har ju dödats, däribland 2 poliser. Och detta av två män med AK47. Jo, t.ex.:

1. Myndigheterna kommer att varna oss för förhastade slutsatser om skyttarnas bakgrund och motivering.
2. Politiker, polischefer och media kommer att varna för förhastade åsikter om vad som var en oförklarlig märklig händelse, som inte har något alls att göra med Fredens Religion.
4. Kommentatorer på vänsterkanten tydliggör igen skillnaden mellan Islam och Islamism: Det senare är en nutida perversion av det förra. Islam förbjuder mord på oskyldiga. Så det så.
5. Och [som Financial Times redan slagit fast] några av Charlie Hebdo's texter och bilder var alldeles för provokativa, och bidrog bara till att öka den islamofobi som börjat märkas. Det måste finnas gränser för vad man får säga eller skriva!!
8. Politikerna kommer att kräva pengar, mycket mer pengar, för att få kontakt med och påverka den muslimska gemenskapen ute i förorterna, så att en framtida radikalisering förhindras.
10. Inom en månad kommer den här händelsen att vara i stort sett glömd, i spalterna.

http://www.breitbart.com/national-security/2015/01/07/charlie-hebdo-massacre-how-the-west-will-respond/
/ Steve

Knute sa...

Idioternas triumftåg

Politiker och journalister använder terrordåden i Paris för att ventilera sin okunskap om islam.

Terrorangreppet i Paris bevisar än en gång att vi är i krig med islam. Inte med ”islamister”, ”våldsamma islamister” eller ”islamistiska fundamentalister”, som vi hörde hela dagen på diverse tv-kanaler i går. Vi är i krig med islam.

Det är inte ett krig vi har önskat oss, utan ett krig som tvingats på oss. För 1 400 år sedan förklarade en krigsherre och massmördare någonstans i Arabien krig mot envar som inte ville böja sig för hans rasande vanvett. Gör vi inte det ska vi dö. Det är kärnan i Underkastelsen – som på arabiska heter Islam…

http://www.d-intl.com/2015/01/08/idioternas-triumftag/

Knute sa...

Bankerna inför minusräntor på bankkonton, med den absurda konsekvensen att kunderna får betala för att sätta in pengar.

Negativ ränta i Sverige? Är Magdalena Andersson mogen denna utmaning tro?

https://leffe45.wordpress.com/2015/01/16/negativ-ranta-i-sverige/

Pengarna slut trots höjda skatter på tobak, alkohol, energi och personbilar. Kostnaderna stiger för massinvandringen.

http://avpixlat.info/2015/01/15/pengarna-slut-inga-nya-reformer-mojliga/

Löfven: EU bör finanisera massinvandringen till Sverige.

http://avpixlat.info/2015/01/15/lofven-eu-bor-finanisera-massinvandringen-till-sverige/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.