01 januari 2015

Varför utsätter man sig för detta?


Det verkar som varje stad i USA har sin egen “dropping” för att fira det nya året. Time Square släpper ner en boll och mängder av människor samlas och trängs för att vara med om detta.
För att ta del av “nöjet”måste man vara inom ett visst avstängt område före klockan 3 på eftermiddagen, bli visiterad och sniffad av hundar. Inga ryggsäckar eller större väskor är tillåtna, inga toaletter för allmänheten finns tillgängliga och många som ändå väljer att vara där har på sig blöjor.

 "Vi har blöjor för vuxna. Vi har dem just nu", säger 14-årige Amber Woods, som kom med vänner från New Yorks förorter för att uppleva evenemanget för första gången.

NewYork polisen har krypskyttar på varje tak för att hålla ett öga på alla. Polismän utan uniformer smälter in bland åskådarna.
Många poliser har små strålningsdetektorer avsedda att avge en signal om de upptäcker tecken på en bomb.
Efter showen kommer regnöringsarbetare att arbeta hela natten för att städa upp efter firandet och  befria området från uppskattningsvis  50 ton konfetti, partyhattar och andra rester av festande.

Här i Atlanta kallas det “Peach Drop”eftersom Georgia är persikostaten och man tror att anslutningen kommer att bli den största hittills, runt 100,000 deltagare.
På grund av de rasmotsättningar som exploderar här i landet just nu skulle det inte falla mig in att ens vara i närheten av Atlanta.
Poliser har satt upp vägspärrar vid entréer till Underground Atlanta, där festligheterna går av stapeln.  Förbjudna saker är vapen, alkohol, kylare, stolar och ryggsäckar.

Förra året tillbringade vi nyårsnatten i Pensacola, Florida där man kallar spektaklet Pelikan Drop. Vi stannade hemma i våra vänners hus och njöt av fyrverkeriet från altanen .

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.